E-sport på schemat


Individuellt val


För dig som vill utvecklas inom e-sport.

Vad kul att du är intresserad av Grillska Uppsala!

Vilka program är du intresserad av?

Något fick fel, försök igen eller kontakta oss via telefon eller mail. Kontrollera att nödvändiga fält är ifyllda.

Tack!

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter inför gymnasievalet.

E-sport i korthet

Samarbete med Area Academy

Deltar i skolturneringar

Fyra timmar E-sport i veckan

Fysisk träning

Mental träning

Global sport med hela världen som spelplan

Mental och fysisk träning

Du som går el- och energiprogrammet eller teknikprogrammet på Grillska Uppsala kan välja esport som träningsprofil. Kursen och coachningen ger dig optimal träning för att utveckla din förmåga fysiskt, mentalt och spelmässigt. Träningen sker 3 timmar i veckan av en välmeriterad instruktör.

Du får totalt fyra timmars undervisning relaterat till esport varje vecka. Det innebär två timmar där du utvecklas i spelet som du valt (just nu CS:GO, LoL och Rocket League).

En av dessa fyra timmar viks till fysisk träning som till exempel gym, cardio, crossfit etc. Utöver detta så har du en timmes teori där du ständigt utvecklar dina förmågor och kunskaper relaterat till det spelet du har valt.

Branschledande partner

Area Academy

Area Academy är världsledande inom pedagogiska strukturer för E-sport. De arbetar för att göra esporten till en drivande kraft för ungdomars självutveckling.

E-sportinstruktör

E-sport-profilen Fredrik Andersson har byggt E-port-utbildningen på Grillska tillsammans med andra ikoner som Tommy Potti Ingemarsson.

FAQ

Vad är E-sport?

Det står för elektronisk sport. Det har funnits i många år men det har nu kommit fram mer och blivit stort globalt. På senare år har det även blivit accepterat som en sport. E-sport är datorspelande men på professionell nivå.

Vad får man lära sig?

Man får lära sig hur viktigt det är att kommunicera i lag och hur man ska göra det. Man får lära sig att analysera egna matcher man spelar och situationer man hamnar i samt att sätta sig in i proffsspelares tankebanor och hur de spelar. Man får också öva sina individuella färdigheter inom spelet och olika tekniska moment.

Får man spela hela lektionstiden?

Nej. Oftast är det en och en halv timme som man är i e-sportsalen och en och en halv timme som man har vanlig idrott med koppling till e-sport. Innan varje spel måste man ha ett tydligt mål som man ska fokusera på för att utvecklas. Man sätter upp ett eget mål, beskriver hur man ska förbättra det, spelar sen matchen och utvärderar den. Det blir kanske 30-45 minuter aktiv speltid per lektion. Eleverna spelar Counter-strike, League of Legends, Dota2 eller andra spel. Man får välja själv efter att man provat på olika spel. 

Varför måste man idrotta under E-sporttid?

För att man måste ha en god hälsa för att kunna spela på topp. Det är viktigt att ha kunskap om vad som krävs fysiskt och psykiskt. Det behövs en god kondition för att kunna koncentrera sig och hålla fokus uppe under en längre period. Kosten är också viktig så att man får i sig de vitaminer, mineraler och de beståndsdelar som krävs för att kunna prestera på topp. 

Kontakt E-sport

Christoffer Åkerman Douhán

E-sport

Grillska Uppsala

christoffer.akerman@grillska.se

018-4702343

Vill du veta mer?

Lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss!

Alla våra program