Estetiska programmet media

Estetelev Oliver
Gillar du att filma och fotografera? Vill du bli bättre på att föra fram dina budskap och sprida dina verk på nya digitala arenor? På estetiska programmet på Grillska Gymnasiet Eskilstuna får du en högskoleförberedande utbildning som du kan kombinera med ditt intresse.  

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är högskoleförberedande och passar dig som vill ta plats och utvecklas på nya digitala arenor och som är kreativ och har stor skaparlust. 

Utbildningen ger dig en bred bas för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola och öppnar för yrken som till exempel fotograf, art director, filmare, designer, illustratör eller lärare.

Kreativ bas för fortsatta studier

Under utbildningen får du lära dig att använda de digitala verktyg som används för att professionellt redigera foto och film, producera podcasts, tv och arbeta med filmeffekter. Du lär dig att skapa innehåll med mening riktat mot olika målgrupper samt om flera kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå din publik. Du får också kunskaper om samhället och hur du kan använda konstnärliga uttryck för att förstå och påverka din omvärld.

Tillgång till modern utrustning för medieproduktion

I utbildningen får du tillgång till bland annat en systemkamera och en dator utrustad med lämpliga redigeringsprogram som Photoshop. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, foto, TV-produktion och digitalt skapande.

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap och vill du prova att starta företag har du möjlighet att starta ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Grillska Gymnasiet arbetar ser att samhällsengagemang främjar innovation och samhällsutveckling. Därför uppmuntrar vi dig att utifrån dina kunskaper skapa projekt och idéer som gör skillnad. 
 

Korta fakta

Estetiska programmet, inriktning estetik och media

  • Kreativt och högskoleförberedande
  • Tillgång till systemkamera och dator med program som Photoshop
  • Du får driva eget UF-företag