Estetiska programmet media

Elever i tv-studio
Ett högskoleförberedande program där du får en bra kombination av teoretiska studier och utveckla din kreativitet inom foto, film, ljud, layout och redigering under gymnasietiden – en kombination som är spännande och utmanande.

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är högskoleförberedande och passar dig som vill ta plats och utvecklas på nya digitala arenor och som är kreativ och har stor skaparlust. 

Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar på högskola eller yrkeshögskola och öppnar för yrken som till exempel fotograf, art director, filmare, designer, illustratör eller lärare.

Kreativ bas för fortsatta studier

Under utbildningen får du lära dig att använda de digitala verktyg som används för att professionellt redigera foto och film, producera podcasts, tv och arbeta med filmeffekter. Du lär dig att skapa innehåll med mening riktat mot olika målgrupper samt om flera kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå din publik. Du får också kunskaper om samhället och hur du kan använda konstnärliga uttryck för att förstå och påverka din omvärld.

Tillgång till modern utrustning för medieproduktion

I utbildningen får du tillgång till bland annat en systemkamera och en dator utrustad med lämpliga redigeringsprogram som Photoshop. Du läser bland annat kurser i medieproduktion, foto, TV-produktion och digitalt skapande.

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap och vill du prova att starta företag har du möjlighet att starta ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Grillska Gymnasiet arbetar ser att samhällsengagemang främjar innovation och samhällsutveckling. Därför uppmuntrar vi dig att utifrån dina kunskaper skapa projekt och idéer som gör skillnad. 
 

”Det är kul att få vara kreativ under skoltid samtidigt som man får en bra utbildning”  

Emmie, Estetiska programmet -media

”Jag fick praktik på Melodifestivalen 2020!”

Oliver, Estetiska programmet -media

Korta fakta

Estetiska programmet, inriktning estetik och media

  • Kreativt och högskoleförberedande
  • Tillgång till systemkamera och dator med proffsprogram
  • Bli grym på program som Photoshop, Premier, Illustrator, InDesign
  • Arbeta i tv-studio, podd-studio och fotostudio
  • Arbeta med verklighetsbaserade uppdrag som att filma/fota för exempelvis melodifestivalen
  • Du får en bred högskolebehörighet som ger dig tillgång till flertalet utbildningar