Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Bild
Öppet hus Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Öppet hus 20 januari!

Välkommen till Öppet hus lördagen den 20 januari kl. 11 - 14. Då får du träffa elever och personal, som visar dig runt och svarar på just dina frågor. Du kan också anmäla dig till prova-på-dagar.
Läs mer här!

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Kontakta oss:

Kungsgatan 29
Box 123
632 20 Eskilstuna
Sverige

Kort om skolan:

  • Centralt läge
  • Högt rankad i elevtrygghet
  • Matkort till utvalda lunchrestauranger
  • Du får arbeta med samhällsengagerande projekt
  • Crossfit, fotboll och e-sport som tillval
Grillska Gymnasiet ligger mitt på Kungsgatan i centrala Eskilstuna i trivsamma lokaler. Skolan har cirka 450 elever fördelade på sex olika program, både högskoleförberedande och yrkesprogram.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är en mindre skola med familjär stämning. Det betyder att vi värnar det goda mötet och behandlar varandra med respekt. Förra året var Grillska rankad som den tryggaste gymnasieskolan i Eskilstuna. 

Skolan passar dig oavsett om du siktar på höga betyg inför fortsatta högskolestudier eller väljer ett yrkesinriktat program och större del praktik. 

Företagande och entreprenörskap

Innovation och att våga testa och pröva en affärsidé ser vi som grunden för samhällsutveckling. Därför ingår entreprenörskap i alla utbildningar och Grillska Eskilstuna är den skola i Sörmland med flest UF-företag. 

På samhällsprogrammen kan du välja mellan crossfit, fotboll och fördjupningskurser inom sociologi och samhällsengagemang. På el- och energiprogrammet och teknikprogrammet kan du välja e-sport som tillval. 

Lokal förankring

Vårt mål är att du under din tid på gymnasiet ska växa och utveckla en tro på dig själv, på andra och på framtiden. Men samtiden och framtiden skapar vi tillsammans. Därför arbetar skolan med att lyfta aktuella frågor med lokalt och globalt perspektiv med syftet att du som elev rustas med redskap för att kunna påverka och bidra till samhällsutveckling. 

Här känner jag mig trygg. Samtidigt blir jag stimulerad och utmanad att växa som person.

Junie-Michelle, ekonomiprogrammet årskurs 3