Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Bild
Elever har rast

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

Kontakta oss:

Kungsgatan 29
632 20 Eskilstuna
Sverige

Kort om skolan:

  • Centralt läge
  • Högst rankad i elevtrygghet
  • Egen lunchrestaurang
  • Du får arbeta med samhällsengagerande projekt
  • CrossFit, fotboll och E-sport som tillval
Grillska Gymnasiet ligger mitt på Kungsgatan i centrala Eskilstuna i trivsamma lokaler. Skolan har cirka 600 elever fördelade på sex olika program, både högskoleförberedande och yrkesprogram.

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är en mindre skola med familjär stämning. Det betyder att vi värnar det goda mötet och behandlar varandra med respekt. Tre år i rad har Grillska rankats som den tryggaste gymnasieskolan i Eskilstuna! 

Grillska är en skola för dig oavsett om du har målet inställt på att studera vidare på högskolan eller om du vill gå ett mer praktiskt yrkesinriktat program med sikte på jobb. 

Företagande och entreprenörskap

Innovation och att våga testa och pröva en affärsidé ser vi som grunden för samhällsutveckling. Därför ingår entreprenörskap i alla utbildningar och Grillska Eskilstuna är den skola i Sverige med flest UF-företag. 

Idrott och e-sport

På samhällsprogrammen kan du välja mellan crossfit, fotboll och fördjupningskurser inom sociologi och samhällsengagemang. På el- och energiprogrammet och teknikprogrammet kan du välja e-sport som tillval. 

Lokal förankring

Vårt mål är att du under din tid på gymnasiet ska växa och utveckla en tro på dig själv, på andra och på framtiden. Men samtiden och framtiden skapar vi tillsammans. Därför arbetar skolan med att lyfta aktuella frågor med lokalt och globalt perspektiv med syftet att du som elev rustas med redskap för att kunna påverka och bidra till samhällsutveckling. 

Här känner jag mig trygg. Samtidigt blir jag stimulerad och utmanad att växa som person.

Junie-Michelle, ekonomiprogrammet årskurs 3