Samhällsprogrammet beteendevetenskap

Koncentrerade elever som pluggar beteende
Är du intresserad av människor, vad som händer i vår omvärld och varför människor flyr? Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Grillska Eskilstuna är en bred utbildning för dig som är intresserad av att läsa vidare på högskolan. 

Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap ger dig en mycket bred bas för fortsatta studier inom samhällsvetenskapliga områden. Inriktningen passar dig som vill studera vidare till exempelvis psykolog, personalvetare, lärare, polis, statsvetare eller fysioterapeut.

Du läser ämnen som psykologi, sociologi, kommunikation och ledarskap och lär dig därigenom förstå människan och varför människor beter sig som de gör. Samhällskunskap, hälsofrågor och ledarskap är centralt i utbildningen.  

Idrott valbart på programmet 

På detta program har du även möjlighet att läsa idrottsprofil inom crossfit eller fotboll. Skolan är CrossFit-affilierad. Det betyder att din crossfitträning leds av specialutbildade CrossFit-tränare i ändamålsenliga lokaler med kompetenta coacher.

Fotbollsinriktningen genomförs i samarbete med välmeriterade Eskilstuna-profilen Lars Ström som håller i passen. Passen kommer hållas på Ekängens IP samt i Tunahallen. 

Samhällsfördjupning i sociologi

Här kan du också välja att fördjupa dig inom samhällsfrågor på global såväl som lokal nivå i kurserna Internationella relationer och Etnicitet och kulturmöten.

Jag vill jobba med människor i framtiden. Därför vill jag lära mig mer om människors beteende och jag tycker social hållbar utveckling är väldigt intressant. 

Adam Friis, årskurs 2, samhällsprogrammet beteendeinriktning. 

Lärare Jonny Nilsson Grillska Eskilstuna
Jonny Nilsson
Grillska Eskilstuna
Lärare filosofi, psykologi, religion, samhällsvetenskap, sociologi, mentor SABET18B

Korta fakta

Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning beteendevetenskap

  • Högskoleförberedande program
  • Idrottsprofil som tillval
  • Välj mellan crossfit eller fotboll