Just nu läser jag ...

Hamze rekommenderar
2019-12-02
Skolbiblioteket delar med sig av vad personal på skolan läser. Detta för att få fler att läsa mer.

Lärare Ulrika: Wuthering Heights (Brontë).

Lärare Linda Larsson: Jag har nyligen läst ut 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund. En mysig feelgood-roman som är perfekt i juletider. Den är allvarlig, varm och rolig på samma gång och handlar om ensamhet och hur man ska kunna leva vidare när allt känns mörkt. Men också om hur man genom att göra saker för andra kan hitta meningen och må bra själv. 
Nu läser jag Familjereceptet av Veronica Henry. 

Lärare Alexander BM: Jag läser just nu "Munich" av Robert Harris som är historisk fiktion gällande mötet i München där världsledarna försökte lösa Tjeckoslovakien-frågan för att undvika ett andra världskrig (spoiler alert: de misslyckades!). Efter det ska jag läsa "The Boy Who Followed His Father into Auschwitz" av Jeremy Dronfield som är baserad på ett riktigt människoöde under Förintelsen. 

Lärare Louise: Just nu agerar jag lektör till en ännu ej utgiven bok, så den läser jag, annars precis utmärkta Jag for ner till bror av Karin Smirnoff. Jag har också köpt uppföljningsromanen till den, Vi for upp med mor av samma författare. I undervisningen omläser jag En herrgårdssägen. 

Kurator Noomi: Igår läste jag klart Socialgrupp noll av Christina Larsson, en författare jag inte kände till innan. Boken var ovanligt lättläst samtidigt som den var spännande så jag rekommenderar den till alla som gillar deckare – även till de som inte är så vana att läsa böcker.

Lärare Charlotte: Just nu läser jag Binas historia av Maja Lunde.

SYV-Anne: Till julklapp önskar jag mig Bomullsängeln av Susanna Alakoski. Bomullsängeln är den första av fyra delar i en romansvit om kvinnor, klass och arbete, i Finland och Sverige, hela 1900-talet. Boken börjar från första världskriget och handlar om en bondflicka som heter Hilda. Hilda tvingas som ung att lämna hemmet efter att ha blivit gravid utom äktenskapet.  Så småningom, tillsammans med vännen Helli kommer de till Vasa för att ta tjänst på den beryktade bomullsfabriken.  

Lärare Gunilla Shein: Ålevangeliet av Patrik Svensson. (Vilket misstag). 

Lärare Therese Granberg: Jag läser Sömn,sömn, sömn. Hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn av Christian Benedict, Minna Thunberger. 

IT-assistent Hamze Cabdirisak: Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney. 


 

Louise Östling Arsenio
Louise Östling Arsenio
Grillska Eskilstuna
Lärare i svenska och engelska, bibliotekarie, mentor ESEST19