Magnus Säll rektor Grillska Eskilstuna

Intervju med rektor Magnus

7 juni 2024

Magnus Säll är rektor för Grillska Eskilstuna sedan 2015. Magnus är känd för att vara kompetent, ansvarsfull och lyhörd. Som rektor behöver Magnus fatta beslut som rör både elever och lärare. Det är Magnus som är ansvarig för allt som händer på Grillska Eskilstuna. 

Vem är du?

Jag är en person som gillar utmaningar i både stort och smått. Jag kan utmana mig själv i att lära mig nytt inom matlagning eller träning, men jag kan också utmana mig att lära mig nytt inom det jag jobbar med. Om något går snett försöker jag se det som en möjlighet att lära mig. 

Varför är du rektor?

Det är för att jag brinner för ungdomars möjlighet till utbildning. Jag tycker att det är en stor utmaning att driva skola. 

Vad tycker du är viktigt som rektor?

Det är viktigt att alla elever får möjlighet att lyckas. För att eleverna ska lyckas krävs det att  personalen trivs och kan samarbeta.

Är det betungande att ha ansvar för allt?

Egentligen inte. Det kan vara perioder där man funderar på om man gör rätt eller fel men det är framför allt stimulerande. Man måste ha koll på detaljer samtidigt som den stora helheten är väldigt viktig. Man får en överblick och kan arbeta med planering framåt i tiden. 

Vad är roligast med jobbet?

Samtalen och mötena med eleverna är roligast. Jag är också väldigt glad för att det är så många både utanför och på skolan som säger mycket positivt om oss. Det ger energi.

Vad är tråkigast med jobbet?

Tråkigast är när man märker att någon mår dåligt eller far illa. Då vill man hjälpa till så mycket man kan. Rensa mejlkorgen från spam eller attestera löner är ju inte heller så roligt, men om du menar det som ger sorg så är det när någon mår dåligt. Men när det händer att man gör skillnad, att man kan göra något åt det, då känns det väldigt bra.

Aktuellt