Information till våra elever om distansundervisning

Regeringen meddelade på en pressträff den 17 mars, att de rekommenderar att alla studerande i gymnasieskola och uppåt ska studera hemifrån från och med onsdag 18 mars, med anledning av spridningen av coronaviruset. Det innebär att eleverna inte ska komma till skolan utan istället ta del av sin undervisning på distans.

18 mars

Vi i personalen har idag planerat och förberett skolan för distansundervisning den kommande tiden. Vi saknar våra elever, men känner oss trygga att vi tillsammans kan skapa ett bra lärande trots de nya förutsättningarna.

Från och med imorgon torsdag 19 mars följer alla elever ordinarie schema på distans. Eleverna går in via Elits till den kurs de ska ha och följer instruktioner därifrån. Vid frågor ta kontakt med mentor eller lärare via Pim.

De verktyg vi på skolan primärt använder oss av i och med distansundervisning är Elits och Google Hangouts. Våra elever på El- och energiprogrammet kommer framförallt att arbeta i Elits och Discord. Vi ska under de närmaste dagarna introducera och trygga eleverna i dessa system.

Gymnasieskolan befinner sig i en annorlunda situation i dagsläget och vi ska göra allt vi kan för att eleverna ska få en så bra utbildning som möjligt. Det ställer höga krav på oss i personalen, men också på elever och vårdnadshavare. Det är en tid för ansvar och det krävs en större nivå av självständighet och disciplin för att nå de kunskaper som förväntas. Se till att stötta och ta hjälp av varandra.

Vi kommer att följa upp kunskapsutvecklingen och också närvaron. Betyg sätts på samma grunder som vid ordinarie undervisning, dvs utifrån elevens kunskapsnivå.

Skolans elevhälsoteam är tillgängliga under dagarna. Om någon elev upplever problem med sin dator finns vår IT-tekniker, Daniel Backman tillgänglig på skolan för att avhjälpa detta.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta mig.

Kristoffer
070-425 65 60