Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Örebro
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Örebro

Estetiska programmet media

Estetiska programmet media Grillska Örebro
Gillar du att skapa och uttrycka dig kreativt med film, foto eller grafisk form? Estetiska programmet media på Grillska Örebro lägger grunden för fortsatta högskolestudier och ger dig teoretiska och praktiska kunskaper om kommunikation i digitala kanaler som exempelvis Youtube.

På estetiska programmet inriktning estetik och media läser du bland annat kurser i medieproduktion, visuell kommunikation, digitalt skapande och estetisk kommunikation. 
Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka ett stort antal olika högskoleutbildningar efter gymnasiet. 

E-sport som idrottsprofil

Vill du få chansen att utvecklas professionellt inom e-sport? Då kan du välja det som idrottsprofil. Kursen och coachningen ger dig optimal träning för att utveckla din förmåga fysiskt, mentalt och spelmässigt.

Bred bas inom kommunikation och media

Under utbildningen lär du dig att skapa målgruppsanpassat innehåll. Du lär dig att fota och filma med hjälp av modern teknik, redigeringsteknik och att bygga dramaturgi. Du får kunskap om de kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå din publik.

Nya digitala kanaler öppnar för nytänkande

Det pågår en stor omställning i mediebranschen och många traditionella medieföretag testar olika digitala kanaler för att nå sina läsare, lyssnare och tittare. I alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap och du kan välja att prova att testa en egen företagsidé i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Engagemang för ett bättre samhälle

Grillska uppmuntrar alla elever till samhällsengagemang för att främja innovation och samhällsutveckling. Därför ingår det i utbildningen att du får analysera hur dina kunskaper inom estetik och media kan kombineras med ett samhällsengagemang.

Programmet passar dig som vill studera vidare och vill jobba som till exempel grafisk formgivare, webbdesigner, filmare, fotograf eller kommunikatör.

Det är spännande och intressant att vi jobbar med samhällsengagemang och temaveckor. Vi får lära oss att öppna ögonen och se världen med andra ögon.

Anita, examenselev från estetiska programmet

Erik Westerlund
Erik Westerlund
Grillska Örebro
Lärare idrott och hälsa

Korta fakta

Estetiska programmet inriktning estetik och media

  • E-sport som tillval
  • Bli en content creator
  • Lär dig kommunicera effektivt i dina produktioner
  • Bred och kreativ utbildning med mycket skapande
  • Ger goda kunskaper i Adobe-programmen
  • Skarpa projekt