Estetiska programmet media

Estetiska programmet media Grillska Örebro
Gillar du att skapa, kommunicera och uttrycka dig kreativt med grafisk form, foto eller film? Estetiska programmet på Grillska Örebro lägger grunden för fortsatta högskolestudier och ger dig teoretiska och praktiska kunskaper om kommunikation i digitala kanaler som exempelvis Youtube, Instagram och Google ads.

På estetiska programmet inriktning estetik och media läser du bland annat kurser i medieproduktion, visuell kommunikation, digitalt skapande och estetisk kommunikation. Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka ett stort antal olika högskoleutbildningar efter gymnasiet. 

Digital kommunikatör

Kommunikationen på företag blir allt viktigare. Både den interna och externa informationen behöver få spridning. Under utbildningen på Grillska lär du dig att skapa målgruppsanpassat innehåll. Du jobbar praktiskt och du lär dig de kommunikationsteorier som hjälper dig att effektivt nå dina mottagare. Här jobbar vi med aktuella digitala kanaler såsom Youtube, Facebook, Instagram och Twitch. Vi skapar kanaler, filmar och redigerar.

E-sport som idrottsprofil

Vill du få chansen att utvecklas professionellt inom e-sport? Då kan du välja det som idrottsprofil. Kursen och coachningen ger dig optimal träning för att utveckla din förmåga fysiskt, mentalt och spelmässigt.

Engagemang för ett bättre samhälle

Grillska uppmuntrar alla elever till samhällsengagemang för att främja innovation och samhällsutveckling. Därför ingår det i utbildningen att du får analysera hur dina kunskaper inom estetik och media kan kombineras med ett samhällsengagemang. I alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap och du kan välja att prova att testa en egen företagsidé i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Programmet passar dig som vill studera vidare och vill jobba som till exempel kommunikatör/informatör, webbansvarig, social media manager, marknadskommunikatör, grafisk formgivare, PR- eller kommunikationskonsult.

 

Det är spännande och intressant att vi jobbar med samhällsengagemang och temaveckor. Vi får lära oss att öppna ögonen och se världen med andra ögon.

Anita, examenselev från estetiska programmet

Daniel Backman IT-administratör
Daniel Backman
Grillska Örebro
IT-administratör, marknadsföring

Korta fakta

Estetiska programmet inriktning estetik och media

  • E-sport som tillval
  • Lär dig kommunicera effektivt i dina produktioner
  • Bred och kreativ utbildning med mycket skapande
  • Ger goda kunskaper i Adobe-programmen
  • Högskoleförberedande