Grillska Örebros E-sportlag tvåa i Skol-SM

Grillska Örebro E-sportlag
2020-11-30
I helgen gick slutspelet i CS:GO i Skol-SM av stapeln och Grillska Örebros e-sportlag var förstås med och spelade om segern.

I lördags klockan 14.00 spelade vi åttondelsfinal och där vann vi relativt bekvämt. Senare samma dag spelade vi även kvartsfinal. Denna match blev mycket jämnare, men vi tog oss samman och segrade till slut.

På söndagen klockan 15.00 var det dags för semifinal och där mötte vi LBS norra Stockholm som är ett starkt lag. Våra grabbar var otroligt taggade och vi hade lagt ner mycket tid innan matchen så vi var väl förberedda och tog hem en ganska komfortabel vinst med 2-0 i kartor. 

Därmed var vi alltså i final för första gången för vårt relativt nya skollag. I finalen mötte vi LBS Göteborg som har flera erfarna spelare som redan har spelat på en högre nivå ett bra tag nu. Efter en 9-6 ledning på första kartan så tog det tyvärr stopp för oss. LBS Göteborg hittade en till växel och vände helt på den kartan för att sedan fortsätta på en ännu högre växel nästa karta.

Vi är ändå väldigt nöjda med att ta oss till final och förhoppningsvis spelar vi final snart igen mot LBS Göteborg i Skolkampen och får vår chans till revansch!

Andreas "znajder" Lindberg e-sport
Andreas Lindberg
Grillska Örebro
Instruktör e-sport, lärare IT-ämnen