Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Gymnasiesärskolan: Hälsa, vård och omsorg

Elev och lärare på programmet hälsa, vård och omsorg
Är du intresserad av hälsa, vård och omsorg? På gymnasiesärskolan Grillska Stockholms vårdprogram går du i en liten klass och har nära kontakt med dina lärare. Från andra året är du två dagar i veckan på ett riktigt jobb.  

Programmet är för dig som vill arbeta exempelvis på förskola eller på ett fritidshem. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och hur man ska leva för att må bra. Du lär dig också att möta olika människor och förstå deras behov.  

Trygg miljö och gemenskap

Alla som går på gymnasiesärskolan går på en avdelning som heter Opalen. När du börjar träffar du din mentor och berättar tillsammans med dina vårdnadshavare om vad du kan idag och vad ni förväntar er av din gymnasietid. 

Du går i en klass med max åtta elever och våra speciallärare möter dig utifrån dina förutsättningar och ger dig både pedagogiskt och socialt stöd. 

Studier i din egen takt

Studierna sker i verklighetsnära projekt utifrån en personligt utformad studieplan. Du arbetar till exempel med olika tema. Från och med andra året är du två dagar i veckan på ett riktigt jobb. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta en arbetsplats som passar dig. 
Målet är att du efter gymnasiet har lärt dig mer om hur det är att jobba på riktigt och att du har en bra grund för att studera vidare eller för att börja jobba. 

Bra lärare & blandade klasser i vissa ämnen. Tidig praktik ger mer kunskap. På andra skolor kan praktiken börja i årskurs 4, men här börjar den redan i årskurs 2.

Russol, hälsa, vård och omsorgsprogrammet, årskurs 2

Barbro Björkell Överli
Grillska Stockholm
Biträdande rektor
Josefin Skugge
Grillska Stockholm
Studie- och yrkesvägledare
Gymnasiesärskolan, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Korta fakta

Programmet för hälsa, vård och omsorg barn med fritidsprofil

  • Personligt utformad studieplan
  • Max åtta elever per klass
  • Speciallärare och utbyggd elevhälsa
  • Praktik två dagar i veckan från åk 2