Handels- och administrationsprogrammet - lärling

Lärling i butik
Vill du utbilda dig för att få jobb eller starta eget inom handel i butik eller inom näthandel? Vill du kunna studera för grundläggande behörighet till högskola och universitet? Vill du samtidigt ha mer praktiska inslag i din utbildning där du direkt skapar kontakter med näringslivet? Då bör du söka för att bli lärling på handels- och administrationsprogrammet på Grillska Gymnasiet Stockholm.

Här kan du läsa vad det innebär att läsa som lärlig på handels- och administrationsprogrammet.

Läs mer om programmet som helhet och vad profilen hållbar utveckling innebär.  

Att vara lärling

Du kan gå ett yrkesförberedande program på två sätt. Antingen genom att vara mest i skolan och ha 15 veckors praktik eller genom att vara lärling. Som lärling läser du hälften av dina kurser ute på en arbetsplats med en handledare. På så sätt får du praktiskt lära dig det som ingår i kurserna. Inom kurser som praktisk marknadsföring, personlig försäljning och servicekunskap lär du dig genom att göra praktisera dina kunskaper på riktigt hos ett riktigt företag. Som lärling blir du en i gänget på din lärlingsplats och lär dig det mesta om arbetslivet redan under din gymnasietid. Efter din gymnasietid har du stor fördel i att redan ha ett nätverk med arbetsgivare som redan känner dig och vet vad du går för. 

Under din studietid kommer dina lärare ut till lärlingsplatsen för samtal med dig och din handledare. Då pratar ni bland annat om hur långt du har kommit i din kunskapsutveckling, din serviceförmåga och du har möjlighet att lyfta sådant som du tycker är viktigt.

Bra egenskaper att ha som lärling 

Vad kräver vi då av dig? Jo, att du är redo att ta ansvar på en arbetsplats, att du gör ditt bästa för arbetsplatsen du är på och att du tar tillvara på den chans du har fått. Vi kommer finnas där för dig och vägleda dig under hela studietiden och du kommer att utvecklas i yrket.

Våra lärlingar har år efter år visat sig få gedigna kunskaper i yrket och utvecklas som personer på sina lärlingsplatser. Du kommer få blanda teori och praktik i hög utsträckning och du får mycket goda möjligheter till att få jobb efter examen. 

Våra lärlingsplatser

Vi är mycket stolta över det goda samarbetet med de företag som tar emot våra lärlingar. Det gör att vi kan erbjuda högkvalitativa lärlingsplatser till alla våra lärlingar. Våra lärlingsplatser kontrolleras först av vår lärlingsansvarige och sedan genomför vi under lärlingstiden regelbundet trepartssamtal (lärlingselev – handledare – lärare) ute på företaget. Grillska Gymnasiet Stockholm kvalitetssäkrar löpande alla sina lärlingsplatser. 

Några av våra lärlingsplatser är:

Logotyp PA Fastighetsbyrå

 

 

 

Logotyp Härjedalskök

 

 

 

Logotyp Departments and Stores RNB

 

 

Logotyp för Ica Nära Jätten

 

 

 

 

Logo för Plantagen

 

 

 

 

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Susan Hedström
Grillska Stockholm
Lärare
Lennart Roos
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

Lärling, handels- och administrationsprogrammet

  • Yrkesförberedande program
  • Hälften av kurserna läser du på en arbetsplats
  • Goda möjligheter till jobb efter examen
  • Nätverk med olika arbetsgivare
  • Blanda teori och praktik