Hantverksprogrammet frisör

Gillar du att skapa olika frisyrer? Är du intresserad av mode, makeup och styling? Då är hantverksprogrammet med inriktning frisör på Grillska Gymnasiet Stockholm en utbildning för dig. 

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är ett yrkesförberedande program. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Programmet passar dig som vill bli frisör, frisörtekniker, stylist, säljare av skönhetsprodukter och dig som vill öppna din egen salong eller arbeta i modebranschen.

Lär dig skapa utifrån kundens önskemål

Under utbildningen lär du dig att hantera olika frisörtekniker. Du lär dig designa och skapa utifrån kundens önskemål, evenemang och event som exempelvis modereportage eller olika högtider som bröllop. 

Designteknik och frisörteknik med fokus på olika behandlingar är centralt i utbildningen, liksom kommunikation, bemötande och förmågan att ge god service. Du får också praktisera som frisör och arbeta i skolans egen salong, Salong Grillska.

Stylist eller högskolebehörighet

Du får undervisning av licenserade och behöriga lärare som har goda kontakter och lång erfarenhet i branschen. Du kan välja att gå vårt förberedande stylistpaket, med Makeup och modestyling med diplomering i Smart styling eller få högskolebehörighet.

Testa din egen företagsidé

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta företag kan du bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. 

Teori och praktik varvas

Vi varvar teori och praktik. Vi jobbar praktiskt på dockor, modeller och kunder i skolans salong. Vi jobbar också en del med uppdrag och projekt utanför skolan som tex med Bröllopsguiden och stylar unga forskare till Nobelfesten. På skolan jobbar vi med Matrix, Wella och Waterclouds.

Susanne Törnblom
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

Hantverksprogrammet, inriktning frisör

  • Yrkesexamen inom ett yrke med goda chanser till jobb
  • Skolan bekostar delprov i Gesällbrevet
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Praktiskt arbete på skolans egen salong