Hantverksprogrammet frisör

Gillar du att skapa olika frisyrer? Är du intresserad av mode, makeup och styling? Då är hantverksprogrammet med inriktning frisör på Grillska Gymnasiet Stockholm en utbildning för dig. Du får även lära dig arbeta med fotografi och skapa en egen portfolio.

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är ett yrkesförberedande program. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Programmet passar dig som vill bli frisör, frisörtekniker, stylist, säljare av skönhetsprodukter och dig som vill öppna din egen salong eller arbeta i modebranschen.

Lär dig skapa utifrån kundens önskemål

Under utbildningen lär du dig att hantera olika frisörtekniker. Du lär dig designa och skapa utifrån kundens önskemål, evenemang och event som exempelvis modereportage eller olika högtider som bröllop. 

Designteknik och frisörteknik med fokus på olika behandlingar är centralt i utbildningen, liksom kommunikation, bemötande och förmågan att ge god service. Du får också praktisera som frisör och arbeta i skolans egen salong, Salong Grillska.

Licensierade och behöriga lärare

Du får undervisning av lärare som med goda kontakter och lång erfarenhet i branschen. Du kan välja att få högskolebehörighet.
Gesällbrevet är branschens bevis på yrkesskicklighet. Under utbildningen kan du göra första delprovet i gesällbrevet och skolan står för kostnaden.

Testa din egen företagsidé

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta företag kan du bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. 
 

Portfolioarbete

I din utbildning ingår att lära dig arbeta med bilder, styling modell och produktfoto. Du skapar din egen portfolio som visar vad du lärt dig under din utbildning. Du får kunskap om hur en portfolio utformas på ett professionellt sätt samt vilka bilder en portfolio ska innehålla. Portfolion kan du sedan använda dig av för att söka anställningar efter gymnasiet.

Teori och praktik varvas

I din utbildning ingår att lära dig arbeta med bilder, styling, modell- och produktfoto. Du skapar din egen portfolio som visar vad du lärt dig under din utbildning.

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Susanne Törnblom
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

Hantverksprogrammet, inriktning frisör

  • Yrkesexamen inom ett yrke med goda chanser till jobb
  • Skolan bekostar delprov i Gesällbrevet
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Praktiskt arbete på skolans egen salong