Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Individuellt alternativ

Elever tillsammans med en lärare i ett klassrum
Saknar du behörighet till ett nationellt program på gymnasiet och vill varva studier med praktik? Individuellt alternativ på Grillska Stockholm ger dig möjlighet att läsa in och få betyg i ämnen från grundskolan och samtidigt förbereda dig för arbetslivet.

Individuellt alternativ vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt program på gymnasiet och som saknar godkända betyg i flera grundskoleämnen. Programmet kan ge dig möjlighet att bli behörig till andra gymnasieprogram, annan alternativ utbildning eller leda till jobb. På individuellt alternativ läser du i 1-3 år.

Anpassad undervisning

Utbildningen anpassas efter dina behov och här läser du grundskoleämnen och hela eller delar av kurser på gymnasienivå. Under din gymnasietid på Opalen ska du uppnå grundläggande kunskaper i svenska, matematik och engelska. Viktigt är också att du under din tid hos oss hittar din väg in i vuxenlivet.

Praktik

Hos oss varvar du lärande på skolan med praktik eftersom vi vet att det ger möjlighet till både anställning och personlig utveckling. På Individuellt alternativ har du har praktik två dagar i veckan, under hela läsåret. Opalen har ett gott praktiksamarbete med många företag och med Stockholms Stadsmissions secondhand-butiker och förskolor och skolor. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta en arbetsplats som passar just dig.

Praktiken kopplas till gymnasiekurser inom följande inriktningar:

• Handel och service

• Barn och fritid

Samspel på Opalen

På Grillska Gymnasiet samlas introduktionsprogrammen Individuellt alternativ och Språkintroduktion samt Gymnasiesärskolan under det gemensamma namnet Opalen. Du bör därför vara inställd på samspel med elever i en annan skolform.

Josefin Skugge
Grillska Stockholm
Studie- och yrkesvägledare
Gymnasiesärskolan, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.
Barbro Björkell Överli
Grillska Stockholm
Biträdande rektor

Korta fakta

  • Inriktning barn och fritid eller handel och service

  • För elever i behov av särskilt stöd

  • Förstärkt elevhälsoteam