Vård- och omsorg - lärling

Vård- och Omsorgsprogrammet lärling
Vill du göra skillnad för våra äldre i samhället och arbeta med personer i behov av vård, stöd eller omsorg? Vill du samtidigt ha mer praktiska inslag och jobba inom vården på en gång? Då är vårdprogrammet Lärling på Grillska Stockholm en utbildning för dig. Här har du chansen att göra skillnad för någon annan och bidra till ökad livskvalitet för de som varit med och byggt vårt samhälle.

Att vara lärling

Du kan gå ett yrkesförberedande program på två sätt. Antingen genom att vara mest i skolan och ha 15 veckors praktik eller genom att vara lärling. Lärlingsutbildningen är till för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt. Du blir en i gänget på din lärlingsplats och du lär dig det mesta om arbetslivet redan under din gymnasietid. Vårdprogrammet på Grillska gymnasiet Stockholm har inriktning mot äldrevård vilket gör att din praktik kommer att vara mestadels på äldreboenden, hemtjänst men även i viss mån inom LSS. Det är här jobben finns och du kommer vara väl förberedd för livet efter studenten.

I utbildningen är du tre dagar i veckan på skolan och två dagar på en arbetsplats. När du går lärlingsutbildningen ingår du i en klass, och alla de ämnen du läser på skolan har ni tillsammans. Självklart kan du som lärling också välja att läsa högskoleförberedande kurser.

Läs mer om programmet som helhet och vad inriktningen mot äldrevård innebär.

Bra egenskaper att ha som lärling

Vad kräver vi då av dig? Jo, att du är redo att ta ansvar på en arbetsplats, att du gör ditt bästa för arbetsplatsen du är på och att du tar tillvara på den chans du har fått. Vi kommer finnas där för dig och vägleda dig under hela studietiden och du kommer att utvecklas i yrket.

Våra lärlingar har år efter år visat sig få gedigna kunskaper i yrket och utvecklas som personer på sina lärlingsplatser. Du kommer få blanda teori och praktik i hög utsträckning och du får mycket goda möjligheter till att få jobb efter examen.

Samarbete med Stora Sköndal

Alla våra elever är garanterade en lärlingsplats och utbildade handledare. Vi har ett nära samarbete med Stora Sköndal, en stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. De jobbar, precis som vi gör, för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Charlotta Törnell
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

Lärling, vård- och omsorgsprogrammet

  • Yrkesförberedande program
  • Hälften av kurserna läser du på en arbetsplats
  • Goda möjligheter till jobb efter examen
  • Nätverk med olika arbetsgivare
  • Blanda teori och praktik