Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Stockholm
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Stockholm

Introduktionsprogram Grillska Stockholm

Du som saknar betyg från grundskolan och inte är behörig till ett nationellt program kan gå en förberedelseutbildning, ett introduktionsprogram. På Grillska Stockholm kan du gå programinriktat individuellt val, individuellt alternativ eller språkintroduktion. Alla utbildningar förbereder dig för fortsatta studier på ett gymnasieprogram eller någon annan utbildning.

Grillska Gymnasiet i Stockholm erbjuder tre introduktionsprogram. När du har gått något av programmen har du rätt att söka till ett nationellt program. De kan också leda till jobb eller en yrkesutbildning. På introduktionsprogrammen är den individuella studieplanen viktig.

På Grillska Stockholm erbjuder vi:

Programmen individuellt alternativ och språkintroduktion samlas på avdelningen Opalen. En stor andel av eleverna på Opalen varvar sin utbildning med praktik. Studier och praktik är en bra kombination för personlig utveckling och ökar chanserna till framtida anställning.

Så söker du introduktionsprogram

Programinriktat individuellt val, Priv, är inriktat mot fortsatta studier på ett yrkesprogram och du söker som vanligt via Gymnasieantagningen. 

För att söka till språkintroduktion och individuellt alternativ, ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola.