Tre skäl att välja Grillska: gemenskapen, lärarna och lärarna!

Hanna - elev på samhällsprogrammet Grillska Stockholm
2022-04-04
Själv valde hon Grillska för idrottsprofilen. Som blivande polis passade det Hannah Englund perfekt. Efter tre år på sambeteendeprogrammet i Liljeholmen kan hon verkligen rekommendera andra att söka.

Här lägger de fokus på alla elever, och lärarna är fantastiska, säger hon.

Det var en kompis som tipsade om Grillska gymnasiet, och det var kombinationen sambeteende med idrottsprofil som gjorde att hon fastnade. Det har hon inte ångrat. Hannah Englund har stormtrivts under sina tre år.

- Vi har jättefin gemenskap på skolan och det blir väldigt sällan bråk, säger hon.

Det senare beror mycket på den socialpedagog som alltid finns tillgänglig på skolan och håller koll på vad som hände, som pratar med elever som sitter ensamma och som avstyr eventuella konflikter.  

Att hon trivs så bra på skolan handlar också mycket om lärarna.

- De är underbara! Jag har personlig kontakt med flera av dem och kan också prata om andra saker än skolan. De finns alltid där och jag kommer verkligen att saknas dem när jag slutar.

På Grillska satsar de på alla elever. Det spelar ingen roll om du är högpresterande eller inte. De anstränger sig för att alla ska få höga betyg och tappar inte tålamodet.

Själv har hon gjort flera rejäla rakethöjningar i betygen sedan hon började på Grillska. Därför vill hon också rekommendera andra att söka.

- Kanske särskilt dem som har det lite svårare, eftersom lärarna verkligen ser alla elever. Dessutom satsar de på elevinflytande så du kan påverka hur undervisningen läggs upp så att det passar även dig.

Tre skäl att välja Grillska?

  • Gemenskapen
  • Lärarna
  • Lärarna

Bästa tipsen om man ska börja:

  • Alltid anteckna
  • Alltid fråga om hjälp eller be läraren att upprepa om man inte förstår.
  • Våga satsa! Lita på att lärarna kommer att göra det bästa för dig. För det kommer de att göra.