Teknikprogrammet IT

Elever på teknikprogrammet programmerar
Är du kreativ och gillar att lösa problem? Tänker du dig en framtid inom programmering, webbteknik, eller AI-forskning? Teknikprogrammet på Grillska Uppsala passar dig som efter gymnasiet vill studera vidare inom teknik och naturvetenskap på högskolan. 

Teknikprogrammet IT är en högskoleförberedande utbildning passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, systemvetare, webb- och mjukvaruutvecklare, programmerare eller IT-designer. 

Problemlösning centralt

Naturvetenskap, matematik och datorteknik är basen i utbildningen liksom förmåga till problemlösning. Du läser bland annat kurser i gränssnittsdesign, webbutveckling, programmering, matematik, fysik, teknik och kemi.

Under utbildningen lär du dig att använda de tekniska och digitala verktyg som används i arbetslivet och du lär dig hur hård- och mjukvara kommunicerar och samspelar. Du kommer att få använda legorobotar samt 3D-skrivare för utskrifter av prototyper.

E-sport som tillval

Du som är intresserad av e-sport kan välja det via dina individuella val.  Du får lära dig teknik, taktik, etik, laganda och fysisk träning samt hur man bygger både e-sportlag och e-sportevent.

Sista året specialiserar du dig i ett av våra utbildningsspår. Ingenjörsspåret ger dig en bred bas och behörighet till civilingenjörsprogrammet. Webbspåret ger dig en yrkesinriktning mot webbutveckling, programmering och apputveckling.

Ta chansen och testa dina vingar

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta företag kan du starta och driva ett UF-företag under ett år i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Tekniken allt viktigare i samhället

Robotisering och ett allt mer uppkopplat samhälle ställer krav på en större samverkan mellan olika ämnen som berör människa, teknik och samhälle. På teknikprogrammet är inriktningen matematik, fysik, systemutveckling, medieteknik och programmering, men kraven på förståelse för teknikens roll och möjligheter ger dig stora möjligheter inom flera yrkesområden.

Oscar Tegmyr
Grillska Uppsala
Kontaktansvarig Teknikprogrammet IT - Lärare matematik, IT, Fysik, Mentor TE19

Korta fakta

Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik

  • E-sport som tillval
  • Bred högskoleförberedande utbildning inom IT och teknik
  • Välj mellan webbutvecklingsspår och ingenjörsspår