Intervju med före detta ekonomielev Jenny

Jenny Liljeroos Tanghöj
Jenny Liljeroos Tanghöj gick på ekonomiprogrammet på Grillska Eskilstuna mellan 2012-2015.

Vad gör du nu?

Idag pluggar jag till beteendevetare. 

Vad minns du från din tid på Grillska Eskilstuna?

Jag har väldigt många bra minnen från min gymnasietid! Några av alla minnen är när vi fick sälja ballonghundar på stan, starta och driva våra egna UF-företag och klassresan till Tyskland. Jag minns även det fantastiska stödet från lärarna som vi fick både generellt i klassen men även som individer. Hur vi med olika utmaningar tilläts växa inte bara kunskapsmässigt inom skolans olika ämnen utan även som personer. 

Vad tycker du är speciellt för Grillska Eskilstuna?

Definitivt lärarna! De relationer mellan lärare-elev som finns på den här skolan är utöver det man ser i andra skolor, vilket jag upplever som mycket positivt. Lärarna här är engagerade i både lektioner men även i eleverna i sig. Det går att båda känna och se att det finns ett genuint intresse i att alla elever ska gå ut med godkända betyg, trivas med sin skolgång och ha ett bra mående under hela tiden. 

Även lektionerna är speciellt för skolan. Jag upplevde det som väldigt givande att det var långa lektioner. Då hann man sätta sig in i ämnet och få mycket gjort i skolan. Speciellt också är just UF-tiden, att man får arbeta praktiskt med ett företag och lära sig hur det faktiskt fungerar i verkliga livet. Exempelvis med att ringa telefonsamtal, betala fakturor, bokföra, lägga budgets, integrera med människor, planera och genomföra osv. 

Är det något speciellt du haft nytta av? 

Jag har haft otrolig nytta av just UF-tiden. När jag började gymnasiet var jag väldigt blyg och försiktig. UF utmanade mig att ringa samtal, prata med människor och jag fick lära mig planera och genomföra. Gymnasietiden generellt sätt gav så mycket mer än att bara lära sig de ämnena som vi läste. Jag tror inte jag hade utvecklats på samma sätt om jag gått på en annan skola. 

Vad har du för råd till eleverna som går här nu?

Det går fortare än man tror så glöm inte bort att stanna upp, njut och ha kul på vägen! 
 

Jani Pokkinen
Grillska Eskilstuna
Lärare entreprenörsämnen, mentor EKEKO19B