Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Eskilstuna
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Eskilstuna

El- och energiprogrammet IT

El och energi inr dator och kommunikationsteknik
Tänker du dig en framtid inom IT-branschen, kanske som nätverkstekniker eller supporttekniker? Då är el- energiprogrammet IT på Grillska Eskilstuna en utbildning för dig. Du som är intresserad av e-sport kan välja det som tillval.

Under utbildningen lär du dig hur datorer fungerar, konfigureras och kopplas ihop i nätverk. Teknik och nätverk är centralt i utbildningen liksom förmåga att ge god service och att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem.

Välj högskoleförberedande om du vill

El- och energiprogrammet är yrkesförberedande, du kan i ditt individuella val välja att läsa högskoleförberedande kurser. Du läser bland annat kurser i webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik, mikrodatorteknik och nätverksteknik.

Du kan välja e-sport som tillval

Väljer du att fördjupa dig i e-sport inom ramen för ditt individuella alternativ ingår du också i ett skollag och får träning inom taktik, strategi, etik samt mental och fysisk träning. Du får också bland annat praktisk övning i att arrangera e-sportevent. Ett e-sportevent kan till exempel innebära att du får vara med och planera och genomföra ett LAN som har anknytning till e-sport.

Testa att driva eget företag

På alla våra program ingår en kurs i entreprenörskap. Det betyder att du kan starta och driva ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet och driva det under ett läsår. I Eskilstuna pushar vi eleverna till att försöka jobba utifrån ett samhällsperspektiv, samhällsengagemang och hur du därmed kan göra skillnad. Några exempel på vad det kan innebära är till exempel; att hålla utbildning inom nätverk hos privatpersoner, att anordna LAN för ungdomar och skänka pengarna till välgörenhet, laga äldre datorer och skänka till behövande. 

Öppnar för nätverksjobb

Detta är ett yrkesförberedande program. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan påbörja en yrkesbana. Programmet passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportansvarig, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare. 

Jag ville gå här på grund av den här utbildningen. Det är inte många skolor som har den här utbildningen.

Anton, årskurs 3 El- och energiprogrammet

Korta fakta

El- och energiprogrammet dator- och kommunikationsteknik (IT)

  • Yrkesexamen
  • Högskoleförberedande kurser som tillval
  • Välj e-sport om du vill