Alva med frisörföretag

Alva frisörelev
2021-03-19
Alva Syversen, 19, går sista året på frisörlinjen på Grillska Eskilstuna. Alva driver ett UF-företag där hon jobbar som frisör, och det är detta som är hennes gymnasiearbete.

Alva har jobbat extra i UF-företaget så ofta hon kunnat på ledig tid och lediga dagar för att utveckla sig som frisör. Efter studenten kan Alva nu driva ett eget företag, eftersom hon har skaffat sig en egen kundkrets, men Alva har blivit anställd i Kungsör på Hår i Harmoni och valt detta istället. 


”Det är det som är så bra. Det är en liten salong och vi bor på en liten ort och vi är den salong som alltid har öppet och den enda damfriseringen så det gör det mer attraktivt. Jag tror inte jag blivit anställd om jag inte gjort det här gymnasiearbetet”, säger Alva. 


Alva lärde sig driva företag under en kurs i skolan i tvåan, vilket gjorde det lättare att driva ett UF-företag som gymnasiearbete. Allt med frisör har hon lärt sig i skolan, men hon har också utvecklats på praktiken eftersom hon får prova nya saker där. 


Skulle du rekommendera Grillska?


”Jag skulle definitivt rekommendera Grillska. Jag trivs jättebra. Det är en så familjär känsla. Det är som om man känner alla lärare. Det är en så skön känsla.” 
 

Lärare Linda Karlsson Grillska Eskilstuna
Linda Karlsson
Grillska Eskilstuna
Lärare i frisörämnen, mentor HVFRI18