Ekonomielever har dansföretag!

Madicken och Moa
2020-10-23
Moa Svärd, snart 18, EKEKO18A, Madicken Sehlstedt, 18, EKEKO18B går på Grillska Eskilstuna. Moa och Madicken har tillsammans startat ett UF-företag som erbjuder dansklasser och fyller naturligt i varandra när de svarar på frågorna.

Ni har ett UF-företag om dans?

”Ja, vi har klasser för åldrarna 7-9 och åldrarna 11-13. Vi lär ut street och hiphop i Campus danslokal i Strängnäs varje söndag, först en timme med ena gruppen och sedan en timme med den andra gruppen. Totalt är det 9 tillfällen den här höstterminen. Vi ska fortsätta i vår, men även ha julläger under jullovet. Det går bra och uppskattas väldigt mycket. Vi har lagt ut annonser på facebook men även kontaktat skolor och satt upp lappar i kommunen. Om man är intresserade kan man mejla  moveonupuf@gmail.com eller ringa 070-0535891.” 

Hur är det på ekonomiprogrammet?

”Det är kul och lärorikt. Man får lära sig mycket om entreprenörskap. Det är mer praktiskt än teoretiskt i ekonomiämnena, och man lär sig prata med andra och lär sig att möta folk i verkligheten och att alla är olika.” 

Hur är det att gå på Grillska Eskilstuna?

”Det är en bra skola. Den är mysig. Man har bra kontakt med lärarna. Man får en ganska personlig relation och det är en bra sammanhållning mellan elever och lärare generellt. Det gör också så att studierna blir bättre och att man har förtroende för lärarna.”