John trivs bra med sitt val av program

John Croona
2020-09-22
John Croona, 17, El- och Energiprogrammet på Grillska Eskilstuna:

”Jag tycker det går bra med skolan. Allting rullar. Jag tycker om valen som jag valt, tycker om svenska, engelska och elämnena. Jag har alltid tyckt om datorer och sånt, och det blir lättare att jobba då, när man har intresse. Jag hade tänkt att välja något annat än el- och energiprogrammet, men sen när jag hittade något som verkligen var mitt intresse så valde jag det. Det är mer datorer än el på programmet, så det var det som lockade. Vi jobbar mycket med datorer och sladdar och håller på mycket med mattetal. Matte och sånt förstod man ingick i kursen med datorer och IP-adresser. 

”Jag tog E-sport som tillval i ettan. Jag E-sportar på fritiden och ville testa hur det var i skolan och mer tävlingsinriktat. Hemma är det mer skoj, ett tidsfördriv. Jag har spelat mer seriöst förut, men nu är det ett tidsfördriv för att ta det lugnt och umgås med kompisarna på nätet. Eftersom jag bor långt bort är det lättare att hålla kontakt på nätet. 

”Jag bor i Stora Sundby, på landet. Det går bra att pendla, bussarna kommer varje halvtimme. Vissa mornar blir det klurigt, men annars går det bra. Det är ju inte långt att gå från busstationen till skolan. 

”Grillska kändes bra. Min mammas jobbarkompis barn gick här och sa att det var bra, så då kändes det bra. Sen gick jag hit på öppet hus och då kändes det nästan perfekt. Både storleken på skolan och att våningarna är uppdelade så att det är vi och teknik på samma område. Det känns tryggt.”