Silver till Eskilstuna

Vinnarpokal och frisyr
2018-04-16
Alla frisörskolor i hela Sverige kan tävla i frisör-SM och Grillska Eskilstuna vann i helgen silver i årskurs 3. Alla Grillskas elever som kvalificerade sig till SM ligger dessutom topp 10 i Sverige. Sju elever från Grillska Eskilstuna ställde upp. Det är dessutom inte bara att ställa upp, man måste också kvalificera sig först genom att gå vidare i distriktsmästerskapen.

 Det är jättestort, säger Nivin Ato, en av frisörlärarna på Grillska Eskilstuna.

Nathalie Svärd i årskurs 3 tog silver. Efter att ha legat sist i första momentet, jobbade hon sig upp till en silvermedalj efter ytterligare två moment.

Hur gick det?

Första momentet gick inte så bra. Jag trodde jag hade längre tid på mig och hann inte riktigt klart, så det blev inte som jag ville. Jag blev jättebesviken. Jag fick lite pepp från lärarna, Linda, Nivin och Linn, och så glömde jag bort det momentet och fokuserade på de momenten jag hade kvar. Då gick det jättebra.

Är du stolt?

Ja det är jag. Jag är mest stolt över att jag tog tag i det och glömde bort det första momentet och gick från sista plats till andra plats.

Frisörlärare Linda Karlsson säger:

Jag är mycket stolt över alla eleverna. Det bästa är teamkänslan vi lyckades bygga upp den här tävlingen, att alla som tävlade hjälpte varandra. Det är jag mest stolt över i år.

 

Silvermedaljör Nathalie Svärd säger:

Det här aldrig kunnat ha hänt om inte lärarna hjälpt till så mycket och alltid funnits där för en och peppat en och så.

 

Är det kul att tävla?                  

Ja, det tycker jag. Jag är ju lite av en tävlingsperson eftersom jag spelat handboll och så, så jag gillar att tävla och har verkligen fastnat för frisöryrket. Det är nog lite därför.

Nu är det landslaget som väntar för Nathalie som kvalificerade sig och tycker att det ska bli spännande. Hon ska träna och tävla med landslaget i junior-SM för att kanske bli uttagen till EM och VM.

 

Är det roligt att tävla? frågar vi frisörlärare Linda Karlsson. 

Ja, det är jätteroligt, säger frisörlärare Linda Karlsson. Det bästa med tävlingarna är att det är en jättebra förberedelse inför gesällbrevet som de gör för frisörföretagarna i trean. Tävlingsmomenten är uppdelade som delproven.

Läs mer på Stylist och Frisörlärarförbundets sida

 

Lärare Linda Karlsson Grillska Eskilstuna
Linda Karlsson
Grillska Eskilstuna
Lärare i frisörämnen, mentor HVFRI18