Vecka . 3
Måndag
Tisdag
Onsdag
Vegetarisk currygryta med babyspenat och jasminris(VG)
Torsdag
Kycklingschnitzel med ugnsbakad potatis och kapris sås(GL)
Selleri schnitzel med ugnsbakad potatis(VG,GL)
Fredag
Asiatisk wok med fläskkött(GL)
Vegetarisk wok med grönsaker(VG,GL)
Födoämnesallergi, intolerans och specialkost tillgodoses men du måste själv gå till köket och kontakta Soheila
VG = Vegetarisk, GL = Gluten, LK = Laktos, MP = Mjölkprotein
Om du har någon allergi eller intolerans ser vi till att du får mat som passar dig. Vi erbjuder även alternativ för dig som är vegetarian eller vegan varje dag. Vi är proffs på matlagning och vi har kunskapen som gör att du som har speciella önskemål kan känna dig trygg.
Så här fungerar det i vår matsal
Alla elever har 40 minuters lunchrast. Du äter lunch någon gång mellan 11 och 12. Maten serveras på en buffé och du bestämmer själv hur mycket du vill ta på din tallrik. Några dagar i veckan finns det också dessert i matsalen som våra bageri- och konditorielever bidrar med.
Ekologiska råvaror
Vi väljer råvaror med omsorg och har som mål att så mycket som möjligt i vår skolmatsal ska vara ekologiskt och etiskt producerat.
Vad tycker våra elever om maten?
"Bästa skolmaten! Lunchrasten är den bästa tiden under skoldagen"
"Jag brukar inte gilla skolmaten, men nu äter jag i skolan varje dag"
Varje dag lagas mat från grunden och vår kock ser till att det alltid finns en välfylld salladsbuffé och nybakat bröd till din lunch. Målet är att du ska vara mätt och nöjd så att du orkar hela skoldagen.
Elevlunch i restaurangen
Med reservation för ändringar.