Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
För dig som tycker om att baka allt från matbröd till praliner.
Programmet i korthet
Yrkesexamen och högskolebehörighet
Chans till jobb direkt
Minst 15 veckors praktik, APL
Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag
Arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor i vårt nybyggda bageri.
Praktisk kreativitet från ax till limpa
Gillar du doften av nybakat bröd? Vill du utvecklas och förbereda dig inför ett kreativt yrke? Då är restaurangprogrammet med inriktning bageri och konditori utbildningen för dig.
Ett program som innehåller både kreativt och praktiskt lärande. Du får lära dig arbetet inom bageri och konditori och får kunskap i hur man bakar tårtor samt gör choklad. Du lär dig om processerna från råvara till färdig produkt. En perfekt yrkesexamen för dig som vill gå direkt till jobb. Grundläggande behörighet för vidare studier.
Kursexempel
Bageri, konditori, choklad och konfektyr, entreprenörskap, service
och bemötande.
Möjliga framtida yrken
Bagare, konditor, arbeta med choklad och konfektyr eller delikatesser.
Praktik på
Stockholms bästa
Gör din praktik på Stockholms bästa bagerier och konditorier som Valhallabageriet, Thelins konditori, Grand Hotel, Chokladfabriken och Vetekatten.
Bageri och konditori hos oss
Poängplan
Restaurangprogrammet
(RLBAG)
Vill du veta mer?
Lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss!
Kontaktperson
Erika Bosta
Rektor
Grillska Kungsholmen
076-7217319
erika.bosta@grillska.se