Grillska Gymnasiet – Stockholm

Kontakta oss:

Årstaängsvägen 31B
117 43 Stockholm
Sverige

Kort om skolan:

  • Centralt läge Kika in hos oss
  • Idrottsprofil med val som crosstraining, fotboll och dans
  • E-sport som tillval på el- och energiprogrammet, i samarbete med Area Academy
  • Verklighetsnära utbildning

 

Grillska Gymnasiet Stockholm finns i trivsamma lokaler i Liljeholmen, ett stenkast från t-bana, buss och tvärbana. Skolan har cirka 600 elever fördelade på sex nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

Grillska Gymnasiet Stockholm är en skola för dig oavsett om du har målet inställt på att studera vidare på högskolan eller om du vill gå ett mer praktiskt yrkesinriktat program med sikte på jobb.

Skolan har idrottsprofil på några program. Det betyder att du kan satsa på din idrott samtidigt som du studerar. Välj till mellan fotboll, dans, crosstraining och e-sport. Alla elever har fri tillgång till skolans gym.

Samhälle och engagemang

Alla våra program arbetar för att uppmuntra till samhällsengagemang - alla kan göra skillnad. Om du vill kan du driva ett UF-företag med socialt eller hållbart perspektiv. Du får också flera tillfällen att jobba i projekt med verkliga uppdragsgivare eller med att lösa verkliga problem, till exempel i samhället. 

På Grillska-skolorna arbetar vi efter en pedagogisk modell som bygger på lärande och kunskapsutveckling. Genom att studera i längre sammanhängande lektionspass får du möjlighet att fokusera och fördjupa dig. 

Här får du chans att växa och utvecklas utifrån dina förutsättningar.

Du kan välja mellan:

  • Högskoleförberedande program.
  • Yrkesprogram.
  • Introduktionsprogram - för dig som inte har fullständiga betyg från grundskolan.

Vi erbjuder även gymnasiesärskola med programmen handel och administration eller hälsa, vård och omsorg med barn- och fritidsprofil.

 

Grillska gymnasiet är en idéburen friskola utan vinstutdelning som drivs av Stadsmissionens skolstiftelse