Barn- och fritidsprogrammet

Elever i ett vårt gym
Gillar du att röra på dig och vill lära dig att motivera och leda grupper? Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet Stockholm är en bred utbildning där du kan kombinera dina studier med idrott. Den passar dig som exempelvis vill bli personlig tränare, hälsocoach, förskollärare eller fritidsledare.

Det är är en utbildning för dig som gillar träning, hälsa och idrott. I utbildningen ingår flera idrottspass i veckan. Du kan välja mellan fotboll, crosstraining och dans. På Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa får du lära dig om hur du kan utveckla andras förmågor och hur du kan få fler att må bra. 

Chans till jobb direkt efter utbildningen

Utbildningen är ett yrkesprogram. Det betyder att du kan börja jobba direkt efter avslutad utbildning. Exempel på möjliga jobb efter gymnasiet är till exempel som elevassistent, personlig tränare, idrottsledare och friskvårdspersonal.

Samarbete med Personal Training School 

Inriktningen på Fritid och Hälsa hos oss är Personlig Tränare och de kurser som ingår i programmet innehåller de kunskapsområden som träningsbranschen kräver kompetens inom. Du som elev blir Licensierad Personlig Tränare i enlighet med EuropeActives nivå 4 genom Personal Training School Licens som i dagsläget är ett krav för att få utöva yrket, och kommer öka din möjlighet till anställningsbarhet. Den innebär också en kvalitetssäkring av vår utbildning. Licensen är inte FRISK vilket flera aktörer kräver i dagsläget, men den ger dig en start in i branschen.

Här kan du läsa mer om Personal Training School!

Extra engelska ger dig högskolebehörighet

Du som vill studera vidare på högskolan behöver bara välja till engelska under andra året för att bli behörig. Exempel på utbildningar som du kan söka till på högskolan är polis, brandman, lärare, sjukgymnast eller dietist. 

Kommunikation, resonemang om rätt och fel och demokratiska värderingar är viktiga i utbildningen liksom förmåga att leda, träna och uppmuntra. Du läser bland annat kurser i träningslära, människors miljöer, lärande och utveckling och aktivitetsledarskap. 

Vill du testa att driva eget företag?

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta ett eget företag har du möjlighet att bilda ett UF-företag i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Vi har välutbildade lärare som är engagerade och man får hjälp att anpassa utbildningen efter sina egna behov. 

Johannes, årskurs 1, barn- och fritidsprogrammet

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Kristin Holmberg
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning fritid och hälsa

  • Idrottsprofil med crosstraining, fotboll och dans
  • Yrkesexamen i ett yrke med stora chanser till jobb
  • Högskoleförberedande som tillval
  • Möjlighet att ta pt-licens via PTS
  • Kurs i företagande