El- och energiprogrammet IT

En elev från El- och energiprogrammet IT
Tänker du dig en framtid som nätverkstekniker, webbutvecklare eller inom IT-support? El- och energiprogrammet på Grillska Gymnasiet Stockholm är en bred IT-utbildning som ger dig stora valmöjligheter. Du kan även välja e-sportprofil.

El- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik passar dig som är intresserad av problemlösning och programmering, hur datorer fungerar och hur du sköter driften av datorer i nätverk. 

Förståelse för teknik och mekatronik är centralt i utbildningen. Mekatronik är kombinationen mellan elektronik och mekanik, som är grundläggande för att utveckla och styra många av dagens komplexa elektronikprodukter. 

Du kan söka jobb direkt

Utbildningen är yrkesförberedande och passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportansvarig, nätverksadministratör, nätverksoperatör eller IT-utvecklare. Du som vill läsa vidare på högskolan använder ditt individuella val för att läsa högskoleförberedande kurser.

E-sport som tillval

Du som vill kan välja e-sportprofil som individuellt val. I kursen ingår teknik, taktik, etik, laganda och hur man bygger både e-sportlag och e-sportevent. Du ingår då i skolans e-sportlag och tävlar mot lag på andra Grillskaskolor. 

Ett par tillfällen per år får du chans att delta i Grillska LAN för att lära känna elever i andra årskurser och bygga gemenskap.

Genom vårt samarbete med Area Academy får eleverna en esportsutbildning på elitnivå. Under utbildningen får eleverna fördjupning inom flera olika specialområden som är knutna till esport så som dess historia, grundläggande förmågor inom esport, fysik, hälsa, organisation, kultur, etik och moral. Area Academy kommer även certifiera våra pedagoger. 

Certifiering ökar efterfrågan på din kompetens

Under utbildningen lär du dig att hantera olika typer av servrar; från Linuxvarianter till Microsoft senaste servrar och deras olika funktioner. Du läser bland annat webbutveckling, kommunikationsnät, elektronik, mikrodatorteknik och nätverksteknik. Vi är kopplade till Microsoft Academy och Cisco. Att bli certifierad ökar dina chanser till jobb efter utbildningen.

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Vladimir Saldes Alvarez
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

El- och energiprogrammet, inriktning dator- och kommunikationsteknik

  • E-sport som tillval
  • Samarbete med Area Academy
  • Microsoft- och Cisco-certifiering
  • Driva och arrangera Grillska LAN
  • Stor chans till jobb direkt efter utbildningen