El- och energiprogrammet IT

En elev från El- och energiprogrammet IT
Brinner du för IT och datorer? Tänker du dig en framtid som nätverkstekniker, webbutvecklare eller inom IT-support? El- och energiprogrammet är en bred IT-utbildning som ger dig stora valmöjligheter. Du som är intresserad av e-sport kan välja det som tillval.

Det här får du lära dig

IT-inriktningen på el- och energiprogrammet passar dig som är intresserad av programmering, nätverksteknik och hur datorer fungerar. Du lär dig att installera, administrera, underhålla och att reparera dator- och kommunikationssystem. Du lär dig också om kundbemötande och IT-support.

Du läser bland annat kurser i nätverksteknik, kommunikationsnät, elektronik, programmering och webbutveckling.

I utbildningen ingår 15 veckors praktik (APL) där du får utveckla förmågor som krävs i arbetslivet.

Jobb direkt eller högskolestudier

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Programmet passar dig som vill bli datatekniker, IT-supportsansvarig, nätverksadministratör eller nätverkstekniker.

Vill du läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet använder du ditt individuella val till att läsa högskoleförberedande kurser och kan då nå grundläggande högskolebehörighet.

E-sport som tillval

Väljer du att fördjupa dig i e-sport inom ramen för dina individuella val ingår du också i ett skollag och får träning inom taktik, strategi, etik samt mental och fysisk träning. Du får också bland annat praktisk övning i att arrangera e-sportevent. Ett e-sportevent kan till exempel innebära att du får vara med och planera och genomföra ett LAN som har anknytning till e-sport.

Vår samarbetspartner Area Academy använder sig av erfarenheter och kunskaper från e-sporten i pedagogiken och certifierar skolans e-sportlärare för att ge eleverna en utbildning på elitnivå.

Se kort en film och läs mer om samarbetet. 

 

Ziad Jamil
Grillska Stockholm
Lärare

Korta fakta

El- och energiprogrammet, inriktning dator- och kommunikationsteknik

  • E-sport som tillval.
  • Högskoleförberedande kurser som tillval
  • Direkt och snabb väg in på arbetsmarknaden efter utbildningen.
  • Behovet av personer med kunskap om informationsteknik och digitalisering ökar.
  • 15 veckors praktik(APL) utvecklar förmågor som krävs i arbetslivet.
  • Driva och arrangera Grillska LAN.

Nyfiken på oss? Anmäl intresse här!