Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Är du intresserad av samhällsfrågor, psykologi, hälsa och idrott? Vill du arbeta med att leda, organisera eller hjälpa människor? Då är samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap på Grillska Stockholm en utbildning för dig. 

Samhällsprogrammet inriktning beteende är en högskoleförberedande utbildning. Programmet riktar sig till dig som vill kombinera studier och idrott. Du kan välja flera idrottspass i veckan samtidigt som du får kunskaper i psykologi, lärande och språk. Du väljer mellan idrotterna fotboll, crosstraining och dans. 

Utbildningen passar dig som vill studera vidare till exempelvis socionom, personalvetare, psykolog, lärare, hälsocoach, polis eller statsvetare.

En bred förståelse för individ och samhälle

Hälsofrågor, ledarskap och samhällsutveckling är centralt i utbildningen. Du får förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt och hur samhället påverkas enskilda individers och gruppers handlingar och beteende. Du läser bland annat kurser i moderna språk, pedagogiskt ledarskap och sociologi. 

Jag valde programmet för att jag är väldigt intresserad av psykologi. Jag vill bli socionom och tänker plugga vidare till det efter gymnasiet.

Binta, årskurs 3 samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Se även Ioannis i årskurs 2 berätta om varför han valde samhälle beteende.

 

Korta fakta

Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

  • Idrottsprofil: välj mellan crosstraining, fotboll och dans
  • Möjlighet att delta i skolidrottslag DM
  • Fri tillgång till gym