Vård- och omsorgsprogrammet - äldreomsorg

Vill du göra skillnad för våra äldre i samhället och arbeta med personer i behov av vård, stöd eller omsorg? Då är vårdprogrammet på Grillska Stockholm en utbildning för dig. Här har du chansen att göra skillnad för någon annan och bidra till ökad livskvalitet för de som varit med och byggt vårt samhälle.

Börja jobba direkt efter studenten

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram och det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan börja jobba. Det finns ett stort behov av vårdpersonal i samhället och intresset för vårdutbildningar på högskolan är större än någonsin. Programmet passar dig som till exempel vill arbeta som undersköterska, inom hemtjänsten eller som personlig assistent.  Att arbeta som undersköterska är ett yrke där du agerar som ”ombudsman”, vilket gör dig till en mycket viktig och värdefull person för din patient eller brukare.

Läs på skolan med praktik eller som lärling

Hos oss på Grillska Stockholm får du arbeta med praktiska moment redan från årskurs 1. Du kan välja att läsa vård- och omsorgsprogrammet på skolan, då ingår 15 veckors praktik. Väljer du istället att läsa som lärling är du halva veckan på skolan och andra halvan på en arbetsplats. Även om du går en lärlingsutbildning ingår du i en klass, och alla de ämnen du läser på skolan har ni tillsammans.  Självklart kan du som lärling också välja att läsa högskoleförberedande kurser.

Samarbete med Stora Sköndal

Alla våra elever är garanterade en lärlingsplats och utbildade handledare. Vi har ett nära samarbete med Stora Sköndal, en stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. De jobbar, precis som vi gör, för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

Bred kompetens inom vården

Du kommer att få lära dig att utföra de arbetsuppgifter som ingår i vård-och omsorgsarbete. Dessutom får du kunskaper om de lagar och bestämmelser som styr arbetet. Du läser bland annat kurser i medicin, psykiatri, psykologi, internationellt arbete och hemsjukvård. Du får också kunskaper i äldres hälsa och livskvalitet och hur du kan bemöta människor i olika vårdsituationer.

 

Poängplan för läsåret 21/22 publiceras i januari 2021

Korta fakta

Vård- och omsorgsprogrammet

  • Yrkesexamen och högskoleförberedande

  • Goda chanser till jobb

  • Lärlingsutbildning eller praktik

  • Praktiskt arbete från åk 1