Student 5 juni

fredag 5 juni
09:00 - 13:00
| Årstaängsvägen 31B, Stockholm
Hej blivande studenter och vårdnadshavare till våra fina avgångselever!

Våren 2020 begränsar coronapandemin mycket när det kommer till vad vi får och kan göra. Vi har alla ett gemensamt ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen i samhället. När det gäller studentavslutningarna har utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson varit tydliga med att det inte är aktuellt med någon traditionell studentavslutning i år. Transportstyrelsen har dessutom förbjudit alla studentflak under 2020.

Vi vill trots alla begränsningar försöka skapa en riktigt fin studentavslutning för våra elever i årskurs 3. Det är bara de elever som tar studenten som bjuds in till studentavslutningen. Det är inte tillåtet att ta med sig släktingar eller vänner. Vi vill poängtera hur viktigt det är att ni följer detta. Kommer släktingar och vänner till studentavslutningen blir vi tvungna att avbryta firandet. Hur gärna ni än vill vara med och fira studenterna, kan ni inte göra det i år. Låt de elever som tar studenten få en fin avslutning på sin studietid och stanna hemma – annars riskerar du att vara den som förstör deras viktiga dag.

Eleverna i årskurs 3 kommer genom sina mentorer att få information om var de ska befinna sig på studentdagen. Alla klasser kommer att vara på olika platser för att minska risken för smittspridning. Det enda eleverna behöver ta med sig är studentmössan och något att sitta på eftersom vi kommer att hålla till utomhus. Vi kommer att ordna med mat och dryck. När studentfirandet med klassen är klart går studenterna hem, där firandet kan fortsätta.

På studentavslutningen är det viktigt att alla elever i årskurs 3 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skolans riktlinjer:

  • Ta inte med er någon släkting eller kompis till avslutningen.
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk på studentdagen.
  • Håll avstånd till andra på väg till, under och på väg från studentavslutningen.

Det är viktigt att följa punkterna ovan så att ingen riskerar att bli smittad.

Studenternas mentorer kommer inom kort att informera er elever om vad som gäller när det kommer till återlämning av datorer och annat som tillhör skolan, samt tömning av skåp. Det kommer också att ordnas så att det sker på ett säkert sätt utifrån smittspridningsperspektiv.

Jag ber om er förståelse för denna speciella situation och att ni respekterar vårt sätt att fira årets student. Så länge ni följer de uppsatta reglerna kommer vi att få en fin dag som vi alla kommer att minnas med glädje!

Sköt om er!
Vänligen

Åsa Hedman
Rektor Grillska Stockholm