CV-seminarium för treorna

elever som skriver cv
2018-03-05
Grillska Gymnasiets årliga CV-seminarium har gått av stapeln! Seminariet sträcker sig över en halv dag och inleds med en genomgång av Manpower.

Vad händer efter studenten? Många elever som tar studenten har redan en plan. Kanske ska de jobba, resa eller plugga vidare. Men om man inte har ett jobb, hur gör man då? Det är frågor som besvaras under skolans CV-seminarium. Seminariet, som pågår under en förmiddag, inleds med en föreläsning. Under förelsningen presenterar skolans studievägledare, Mathias, syftet med ett CV och eleverna får möta en av skolans tidigare elever som tog studenten 2016, Sharmake Ahmned. Sharmake berättar om hur han upplevde Grillskas Karriärdag. Han berättar om hur man förbereder sig inför en arbetsintervju och han berättar även lite om de anställningar som han fick genom intervjuerna på Karriärdagen. På plats har vi även Manpower som informerar eleverna om hur man skriver det ultimata CV't.

- Det är en viktig del att kunna skriva ett CV och veta hur man ska bete sig på en arbetsintervju. De flesta av eleverna har gått i skolan i 12 år och att sedan kunna göra en smidig övergång till arbetslivet med kunskap om hur man söker arbete är något skolan kan bidra med, säger Mathias Sköld, skolans SYV.

Efter föreläsningen får eleverna hjälp av lärare och Manpower att skriva sitt eget CV. När det är klart mailas det in till SYV och sedan väntar arbetsintervjuerna på Grillskas Karriärdag den 10/4.

Alla elever i åk 3 har fram till slutet på mars att skriva klart sitt CV. CV-mall finns på Elits och dead line är den 29/3. Det färdiga dokumentet skickas det till mathias.skold@grillska.se