Hälsa, vård och omsorg


Anpassad gymnasieskola: Hälsa, vård och omsorg


För dig som tycker att det verkar roligt att arbeta på förskola eller fritidshem. Du får lära dig mycket om barns utveckling och hur man ska leva för att må bra. Du lär dig också att möta olika människor och förstå deras behov.

Vad kul att du är intresserad av Grillska Liljeholmen!

Vilka program är du intresserad av?

Något fick fel, försök igen eller kontakta oss via telefon eller mail. Kontrollera att nödvändiga fält är ifyllda.

Tack!

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter inför gymnasievalet.

Är du intresserad av hälsa, vård och omsorg? Tycker du att det är roligt med barn? Du går i en liten klass och har nära kontakt med dina lärare. Från andra året har du APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik), två dagar i veckan på en förskola eller ett fritidshem.

Programmet i korthet

En yrkesutbildning

APL 2 dagar i veckan

Små klasser

Pedagogiskt och socialt stöd

Trygg miljö

Du går en yrkesutbildning

Det här programmet är en yrkesutbildning. Första året får du en grund i många ämnen och i åk 2-4 blir det fokus på barn- och fritid, både i skolan och på APL.

Vi tycker att det är viktigt att du som elev utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Det vi arbetar med på lektionerna är kopplat till den yrkesutbildning du går och lektionerna ska vara roliga, intressanta och viktiga för just dig. 

Trygg miljö och gemenskap

Din mentor och dina övriga lärare möter dig utifrån dina förutsättningar och ger dig både pedagogiskt och socialt stöd. Du får också hjälp och stöd av specialpedagog, kurator och studie- och yrkesvägledare.

Efter utbildningen

Målet efter studietiden hos oss är att du får ett arbete eller deltar i någon annan intressant verksamhet och att du fått en personlig stabil grund för framtiden.

Kontaktperson

Theo Lundmark

Studie- och yrkesvägledare
Grillska Liljeholmen
theo.lundmark@grillska.se

072-402 12 61

Alla våra program