Dags att välja skola - det fria skolvalet

fasaden Grillska stockholm
2018-03-05
Funderar du på att göra ett omval till Grillska Gymnasiet i Stockholm? Eller vill du kanske ändra din prioriteringsordning i ditt gymnasieval? Vill du gå på Grillska Gymnasiet i Stockholm söker du till oss i första hand. Till oss söker alla elever från alla kommuner på samma villkor.

Det bästa sättet för ett omval är att i första hand kontakta din studie-och yrkesvägledare på din skola, annars så kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare här på Grillska Gymnasiet. 

Det fria skolvalet ger dig som elev rätt att välja vilken skola du vill gå på. Du ansöker tillsammans med dina vårdnadshavare till program på den eller de gymnasieskolor som du helst vill studera på. Systemet är möjligt genom den så kallade skolpengen som alla elever i Sverige får och som används för att finansiera alla skolor, både kommunala och fristående skolor.

Grillska Stockholm är en fristående gymnasieskola som drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse. På Grillska Stockholm tar vi emot elever från hela landet på samma villkor. Vi har elever från bland annat Stockholm, Vallentuna, Trosa och Järfälla.

Välkommen att höra av dig om du har frågor! 

Vidar Christensen
Grillska Stockholm
Studie- och yrkesvägledare
Samhällsvetenskapsprogrammet, Gymnasiesärskolan, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.
Maila "antagning.opalen@grillska.se" för frågor.