Timmy testar isvak

Timmy står framför isen där han badade isvak
2019-02-01
Timmy Ryding går första året på barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet Stockholm testade på isvak i kursen Idrott och hälsa specialisering. Varje år, om vädret tillåter, finns det möjlighet för elever som går på Barn- och fritidsprogrammet eller Samhällsprogrammet med inriktning beteende att testa på isvak. Timmy tog chansen.

Timmy valde att testa på isvak eftersom att det inte är många gånger i livet som man får den möjligheten, förutom på Grillska, då får man två chanser. I årskurs 1 och 2. 

– Det är inte många som får testa på isvak och man vill ju göra saker som inte många upplevt. Sen har ju även min storebror gjort det här och skulle jag inte göra det så hade han tyckt att jag var en fegis, säger Timmy.

Eftersom att Timmys bror har badat isvak innan så visste Timmy redan lite vad han hade framför sig.

– Det var precis som jag hade tänkt mig att det skulle vara. Det var kallt men adrenalinet rusade så man kände inte mycket av det dock gjorde man det efter men då satt man redan och njöt i bastun, förklarar Timmy. 

Det är bra att ha testat isvak för en själv kanske inte går ut på isen men det hindrar inte annat folk från att göra det, menar Timmy. Så om man ser någon som gjort det så kan man hjälpa den personen på ett effektivare sätt, eftersom man fått lite erfarenhet från skolan.

– Det är inte lika hemskt som att man trodde att det skulle vara, dessutom är det en livsupplevelse som bara kommer en gång i livet förutom på Grillska då du får möjlighet att göra det 2 gånger. Så det är bara att bli van, säger Timmy. 

Kommer du att göra det igen?

– Jag kommer definitivt göra det igen nästa år! Om man får, för det är väldigt väldigt roligt. Dessutom pratar man mer med folk man inte brukar tala med så ofta.