Grillska Gymnasiet – Kungsholmen

Kontakta oss:

Prästgårdsgatan 1
(t o m 29 juli 2020, därefter Lindhagensgatan 126, Kungsholmen)
172 32 Sundbyberg
Sverige

Kort om skolan:

På Grillska Gymnasiet Kungsholmen (nuvarande Sundbyberg) lär du dig att förstå och påverka din omvärld. Vi utbildar Stockholms sociala entreprenörer inom restaurang, bageri och ekonomi.
Vi är sedan länge kända som restaurangskolan med Stockholms nöjdaste elever, med välutbildade lärare och stark förankring i branschen.
Här möts du av en varm lärmiljö som präglas av gemenskap, trygghet och trivsel.

Skolan ligger idag i centrala Sundbyberg, men flyttar till Kungsholmen sommaren 2020. Vår egen restaurang, där elever lagar och serverar maten, är mycket populär i området. Vi erbjuder Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning bageri och konditori samt kök och servering. Sedan hösten 2018 kan du även läsa Ekonomiprogrammet hos oss. 

Därför ska du välja Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Du får en trygg studiemiljö, med bra och engagerade lärare. Vi högst resultat av alla Stockholms restaurangskolor i den senaste enkätundersökningen från Gymnasieantagningen. Vi är särskilt stolta över positiva omdömen inom följande områden:

  • Stämningen i skolan.
  • Studiero 
  • Flest elever som rekommenderar vår skola.

Hela världen som arbetsplats med Livsmedelsprogrammet

Grillska Kungsholmen kan erbjuda dig praktik och samarbeten med flera av Stockholms bästa restauranger och bagerier, bland andra Svenska Brasserier, Stureplansgruppen, Grand Hôtel, NK konditori och Niklas Ekstedt. Eleverna får ett unikt kontaktnät som är värdefullt för den framtida karriären.

Det finns stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen och du som väljer att bli kock, servitör, bagare eller konditor har stora chanser till jobb med hela världen som arbetsplats.

Det praktiska Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet jobbar vi med praktiska moment där du får användning av dina teoretiska kunskaper i praktiken. Under utbildningen fördjupar du dig inom ekonomi, juridik, marknadsföring och socialt entreprenörskap. Du får praktiskt prova på projektledning och företagande. Här har du möjlighet att jobba tillsammans med elever från restaurang och bageri, vilket gör projekten än mer verklighetsnära och spännande.
 

Här känner man sig omhändertagen, trygg och lugn. Skolmaten är bäst!

Elev, Bageriprogrammet årskurs 1