Grillska Gymnasiet – Kungsholmen

Kontakta oss:

Lindhagensgatan 124b
112 51 Stockholm
Sverige

Kort om skolan:

På Grillska Gymnasiet Kungsholmen lär du dig att förstå och påverka din omvärld. Vi utbildar Stockholms sociala entreprenörer inom restaurang, bageri och ekonomi.
Vi är sedan länge kända som restaurangskolan med Stockholms nöjdaste elever, med välutbildade lärare och stark förankring i branschen.
Här möts du av en varm lärmiljö som präglas av gemenskap, trygghet och trivsel.

Skolan ligger i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen, med närhet till bland annat vackra Hornsbergs strand. Vi erbjuder restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning bageri och konditori samt kök och servering. På ekonomiprogrammet får du inrikta dig inom social economy och bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle.  

Därför ska du välja Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Du får en trygg studiemiljö, med bra och engagerade lärare. Vi högst resultat av alla Stockholms restaurangskolor i den senaste enkätundersökningen från Gymnasieantagningen. Vi är särskilt stolta över positiva omdömen inom följande områden:

  • Stämningen i skolan.
  • Studiero 
  • Flest elever som rekommenderar vår skola

Här kan du titta i vår folder!

 

Hela världen som arbetsplats med restaurangprogrammet

Grillska Kungsholmen kan erbjuda dig praktik och samarbeten med flera av Stockholms bästa restauranger och bagerier, bland andra Svenska Brasserier, Stureplansgruppen, Grand Hôtel, NK konditori och Niklas Ekstedt. Eleverna får ett unikt kontaktnät som är värdefullt för den framtida karriären.

Det finns stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen och du som väljer att bli kock, servitör, bagare eller konditor har stora chanser till jobb med hela världen som arbetsplats.

Bageriprogrammet

Ett ekonomiprogram för dig som vill påverka samhället

Hos oss får du en gedigen ekonomiutbildning som har fokus på att bidra till ett mänskligare samhälle. Vi kallar profilen för social economy. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter som både företag och organisationer letar efter. Fördjupa ditt samhällsengagemang genom socialt entreprenörskap, till exempel genom Ungt Företagande. Här har du möjlighet att jobba tillsammans med elever från restaurang och bageri, vilket gör projekten än mer verklighetsnära och spännande.

Fördjupa ditt samhällsengagemang genom socialt entreprenörskap.

Elev, Bageriprogrammet årskurs 1