Vilken utbildning ska du välja om du vill bli en foodie? En foodie är en person som brinner för mat och älskar att visa andra hur och var man ska bege sig för att få det bästa och mesta av världens gastronomi. En säker början för att komma dit är att utbilda sig på restaurangskolan Grillska Sundbyberg
Restaurangprogrammet Grillska Sundbyberg
Pluggar du restaurangprogrammet kan du bli nästan vad som helst som har med mat och dryck att göra.
- Man behöver inte bara bli en kock eller en bagare, man kan bli allt möjligt. Något som jag alltid velat göra är att besöka olika restauranger och recensera dem. Det verkar vara väldigt kul, säger Sara-Monica.
Vill du pröva på att jobba i ett kök?
Under utbildningen är kontakten med arbetsmarknaden viktig. Här tar eleverna sina första steg in i restaurangen, i köket eller i bageriet. Vi ger dig möjligheten att känna på spänningen och glädjen som uppstår när man jobbar i ett team. Praktiken ger dig kunskap om detaljerna som skapar helheten i ett restaurangbesök.
Sara-Monica gör sin praktik på Moderna muséet i Stockholm. Där provar hon sina kunskaper som hon har fått med sig under utbildningen och smakar på allt hon lagar. Under sina tre år på Grillska gymnasiet kommer hon att vara 16 veckor på en arbetsplats.
Vill du ha mer information om utbildningen? Klicka här för att göra en intresseanmälan.