Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Utbildningen för framtidens löften inom bageri och konditori.
Välkommen till Stockholms bästa restaurangskola!
Restaurangprogrammet, bageri och konditori
Praktisk kreativitet från ax till limpa
Älskar du doften av nybakat bröd? Vill du utvecklas och förbereda dig inför ett kreativt yrke? Då är det här utbildningen för dig.
Här tränas du genom kreativt och praktiskt lärande. Du lär dig skapa från råvara till färdig produkt. Tårtor, bröd, choklad och praliner.
En perfekt yrkesexamen för dig som vill gå direkt till jobb och få grundläggande behörighet för vidare studier.
Vad slår ditt hjärta för?
Läs kurser som bageri, konditori, choklad och konfektyr och entreprenörskap.
Praktik hos stjärnorna!
Gör din praktik på Stockholms bästa bagerier och konditorier som Valhallabageriet, Thelins konditori, Grand Hotel, Chokladfabriken och Vetekatten.
Vad drömmer du om?
Vill du lyckas som bagare, konditor, arbeta med choklad och konfektyr eller delikatesser?
Bästa restaurangskolan i Stockholm stad
Vi tackar för förtroendet.
Den senaste rankingen för gymnasieskolor har precis landat. Grillska Gymnasiet Kungsholmen placerar sig högre än någon annan skola med restaurangprogrammet i Stockholms stad.
Rankingen baseras på data från Skolverket, Skolinspektionen och SCB. Faktorer som mäts är bland annat resultat på nationella prov, andel behöriga lärare och elevnöjdhet.
Rankingen sammanställs och presenteras av den fristående skolaktören Edina.
Programmet i korthet
Yrkesexamen och högskolebehörighet
Chans till jobb direkt
Minst 15 veckors praktik, APL
Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag
Arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor i vårt nybyggda bageri.
Är nästa steg öppet hus?
Bageri och konditori hos oss
Poängplan 2025-2026
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
(RLBAK)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning bageri och konditori
Gymnasiegemensamma ämnen | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Engelska | 2 | 100 | 100 | 200 | |
Historia | 1a1 | 50 | 50 | ||
Idrott och hälsa | 1 | 100 | 100 | ||
Matematik | 1a | 100 | 100 | ||
Naturkunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
Religionskunskap | 1 | 50 | 50 | ||
Samhällskunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
Svenska | 3 | 100 | 100 | 100 | 300 |
/Svenska som andraspråk/ | 3 | /100/ | /100/ | /100/ | /300/ |
500 | 200 | 200 | 900 |
Programgemensamt | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Livsmedels- och näringskunskap | 1 | 100 | 100 | ||
Måltid och bransch | 2 | 300 | 300 | ||
400 | 400 |
Inriktning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Bageri | 1 | 100 | 100 | ||
Choklad och konfektyr | 1 | 100 | 100 | ||
Konditori | 1 | 100 | 100 | ||
300 | 300 |
Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
Gymnasiearbetet | 100 | 100 |
Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
Individuella val | 100 | 100 | 200 |
Programfördjupning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Bageri | 3 | 200 | 200 | 400 | |
Konditori | 3 | 100 | 300 | 400 | |
Entreprenörskap | 1 | 100 | 100 | ||
400 | 500 | 900 |
Totalt | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
900 | 1000 | 900 | 2800 |
Poängplan 2024-2025
Restaurangprogrammet
(RLBAG)
Kontaktperson
Erika Bosta
Rektor
Grillska Kungsholmen
076-7217319
erika.bosta@grillska.se