Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
För dig som tycker om att baka allt från matbröd till praliner.
Restaurangprogrammet, bageri och konditori
Praktisk kreativitet från ax till limpa
Älskar du doften av nybakat bröd? Vill du utvecklas och förbereda dig inför ett kreativt yrke? Då är det här utbildningen för dig.
Här tränas du genom kreativt och praktiskt lärande. Du lär dig skapa från råvara till färdig produkt. Tårtor, bröd, choklad och praliner.
En perfekt yrkesexamen för dig som vill gå direkt till jobb och få grundläggande behörighet för vidare studier.
Vad slår ditt hjärta för?
Läs kurser som bageri, konditori, choklad och konfektyr och entreprenörskap.
Praktik hos stjärnorna!
Gör din praktik på Stockholms bästa bagerier och konditorier som Valhallabageriet, Thelins konditori, Grand Hotel, Chokladfabriken och Vetekatten.
Vad drömmer du om?
Vill du lyckas som bagare, konditor, arbeta med choklad och konfektyr eller delikatesser?
Är nästa steg öppet hus?
Programmet i korthet
Yrkesexamen och högskolebehörighet
Chans till jobb direkt
Minst 15 veckors praktik, APL
Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag
Arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor i vårt nybyggda bageri.
Bageri och konditori hos oss
Poängplan 2025-2026
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
(RLBAK)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning bageri och konditori
Gymnasiegemensamma ämnen | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Engelska | 2 | 100 | 100 | 200 | |
Historia | 1a1 | 50 | 50 | ||
Idrott och hälsa | 1 | 100 | 100 | ||
Matematik | 1a | 100 | 100 | ||
Naturkunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
Religionskunskap | 1 | 50 | 50 | ||
Samhällskunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
Svenska | 3 | 100 | 100 | 100 | 300 |
/Svenska som andraspråk/ | 3 | /100/ | /100/ | /100/ | /300/ |
500 | 200 | 200 | 900 |
Programgemensamt | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Livsmedels- och näringskunskap | 1 | 100 | 100 | ||
Måltid och bransch | 2 | 300 | 300 | ||
400 | 400 |
Inriktning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Bageri | 1 | 100 | 100 | ||
Choklad och konfektyr | 1 | 100 | 100 | ||
Konditori | 1 | 100 | 100 | ||
300 | 300 |
Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
Gymnasiearbetet | 100 | 100 |
Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
Individuella val | 100 | 100 | 200 |
Programfördjupning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
---|---|---|---|---|---|
Bageri | 3 | 200 | 200 | 400 | |
Konditori | 3 | 100 | 300 | 400 | |
Entreprenörskap | 1 | 100 | 100 | ||
400 | 500 | 900 |
Totalt | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
---|---|---|---|---|---|
900 | 1000 | 900 | 2800 |
Poängplan 2024-2025
Restaurangprogrammet
(RLBAG)
Kontaktperson
Erika Bosta
Rektor
Grillska Kungsholmen
076-7217319
erika.bosta@grillska.se