Bageri och konditori


Restaurang- och livsmedelsprogrammet


Utbildningen för framtidens löften inom bageri och konditori.

Välkommen till Stockholms bästa restaurangskola!

Händer med hjärta, lila ikon cirkel

Vad slår ditt hjärta för?

Läs kurser som bageri, konditori, choklad och konfektyr och entreprenörskap.

Prisrosett, lila ikon cirkel

Praktik hos stjärnorna!

Gör din praktik på Stockholms bästa bagerier och konditorier som Valhallabageriet, Thelins konditori, Grand Hotel, Chokladfabriken och Vetekatten.
 

Kockmössa, lila ikon cirkel

Vad drömmer du om?

Vill du lyckas som bagare, konditor, arbeta med choklad och konfektyr eller delikatesser?

Programmet i korthet

Examenshatt, lila ikon cirkel

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Kockmössa, lila ikon cirkel

Chans till jobb direkt

Croissant, lila ikon cirkel

Minst 15 veckors praktik, APL

Stapeltabell, lila ikon cirkel

Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag

Labbkärl, lila ikon cirkel

Arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor i vårt nybyggda bageri.

Är nästa steg öppet hus?

Programmet år för år

Årskurs 1: Grunderna

Du lär dig grunderna inom allt från matlagning till hygien och service. Vi utgår från dig själv och dina styrkor. Du lär känna dig själv, dina klasskamrater och dina lärare.

Årskurs 2: Skräddarsydd utbildning för dig

Utbildningen skräddarsys efter din inriktning. Du får fördjupade kunskaper om tillverkning och tekniker inom bageri samt konditori. Du gör praktik i åtta veckor.

Årskurs 3: På väg ut i livet

Ditt gymnasiearbete förbereder dig för yrket. Under sista året ligger främst fokus på förberedelser inför arbetslivet.

Kontaktperson

Porträttbild på Erika

Erika Bosta

Rektor
Grillska Kungsholmen
076-7217319
erika.bosta@grillska.se

Alla våra program

Få information om Öppet hus och andra aktiviteter.