Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
För dig som vill lära dig arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor.
Välkommen till bageri- och konditoriskolan på Kungsholmen!
Restaurangprogrammet, bageri och konditori

Praktisk kreativitet från ax till limpa
Älskar du doften av nybakat bröd? Vill du utvecklas och förbereda dig inför ett kreativt yrke? Då är det här utbildningen för dig.
Här tränas du genom kreativt och praktiskt lärande. Du lär dig skapa från råvara till färdig produkt. Tårtor, bröd, choklad och praliner.
En perfekt yrkesexamen för dig som vill gå direkt till jobb och få grundläggande behörighet för vidare studier.

Vad slår ditt hjärta för?
Läs kurser som bageri, konditori, choklad och konfektyr och entreprenörskap.

Praktik hos stjärnorna!
Gör din praktik på Stockholms bästa bagerier och konditorier som Valhallabageriet, Thelins konditori, Grand Hotel, Chokladfabriken och Vetekatten.

Vad drömmer du om?
Vill du lyckas som bagare, konditor, arbeta med choklad och konfektyr eller delikatesser?
Internationell studieresa

Berlin, Köpenhamn eller Milano?
Toppa dina år på gymnasiet med en internationell studieresa. Resorna genomförs med stöd från Erasmus+.
- Bredda dina perspektiv.
- Öppnar dörrar till internationella samarbeten.
- Berikande upplevelse tillsammans med din klass.
Programmet i korthet

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Chans till jobb direkt

Minst 15 veckors praktik, APL

Kurs i entreprenörskap och möjlighet att starta UF-företag

Arbeta hantverksmässigt med bröd, praliner och tårtor i vårt nybyggda bageri.
Om praktik
Under 18 veckor får du som elev chansen att testa dina kunskaper från skolan på Stockholms bästa restauranger och bagerier.
Samtidigt bygger du ett värdefullt nätverk som hjälper dig vidare i karriären.

Är nästa steg öppet hus?
Bageri och konditori hos oss
Poängplan 2025-2026
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
(RLBAK)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning bageri och konditori
| Gymnasiegemensamma ämnen | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
|---|---|---|---|---|---|
| Engelska | 2 | 100 | 100 | 200 | |
| Historia | 1a1 | 50 | 50 | ||
| Idrott och hälsa | 1 | 100 | 100 | ||
| Matematik | 1a | 100 | 100 | ||
| Naturkunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
| Religionskunskap | 1 | 50 | 50 | ||
| Samhällskunskap | 1a1 | 50 | 50 | ||
| Svenska | 3 | 100 | 100 | 100 | 300 |
| /Svenska som andraspråk/ | 3 | /100/ | /100/ | /100/ | /300/ |
| 500 | 200 | 200 | 900 |
| Programgemensamt | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
|---|---|---|---|---|---|
| Livsmedels- och näringskunskap | 1 | 100 | 100 | ||
| Måltid och bransch | 2 | 300 | 300 | ||
| 400 | 400 |
| Inriktning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
|---|---|---|---|---|---|
| Bageri | 1 | 100 | 100 | ||
| Choklad och konfektyr | 1 | 100 | 100 | ||
| Konditori | 1 | 100 | 100 | ||
| 300 | 300 |
| Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
|---|---|---|---|---|---|
| Gymnasiearbetet | 100 | 100 |
| Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
|---|---|---|---|---|---|
| Individuella val | 100 | 100 | 200 |
| Programfördjupning | Nivå | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng |
|---|---|---|---|---|---|
| Bageri | 3 | 200 | 200 | 400 | |
| Konditori | 3 | 100 | 300 | 400 | |
| Entreprenörskap | 1 | 100 | 100 | ||
| 400 | 500 | 900 |
| Totalt | Åk 1 | Åk 2 | Åk 3 | Poäng | |
|---|---|---|---|---|---|
| 900 | 1000 | 900 | 2800 |


