Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Grillska Gymnasiet – Sundbyberg
Meny
Sök
Grillska Gymnasiet – Sundbyberg
Bild
Öppet hus på Grillska gymnasiet Sundbyberg

Planera ditt besök på Öppet hus.

På Grillska Sundbyberg kan du läsa Ekonomi, Restaurang eller Bageri. Besök oss på Öppet hus. Nästa tillfälle är 26 januari 2019 klockan 12-14. Klicka här för mer info.
Läs mer här

Grillska Gymnasiet – Sundbyberg

Kontakta oss:

Prästgårdsgatan 1
172 32 Sundbyberg
Sverige

Kort om skolan:

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet kök & servering och bageri & konditori
  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi
  • 100 % av eleverna rekommenderar skolan
  • Egen elevrestaurang 
  • Tio minuter från T-Centralen
  • Socialt entreprenörskap
  • Verklighetsnära utbildning 
Grillska Gymnasiet i Sundbyberg är en växande skola. Vi är kända för våra restaurang- och bageriutbildningar, med välutbildade lärare och stark förankring i branschen. Från hösten 2018 erbjuder vi även Ekonomiprogrammet. Här möts du av en varm stämning, där elever och lärare trivs och känner sig trygga. Kom och hälsa på oss, så förstår du vad vi menar.

Skolan ligger i centrala Sundbyberg, i ljusa lokaler bara ett stenkast från t-bana, bussar, pendeltåg och regionaltåg. Vår egen restaurang, där elever lagar och serverar maten, är mycket populär i området. Vi erbjuder Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning bageri och konditori samt kök och servering. Från hösten 2018 kan du även läsa Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi, hos oss. 

Därför ska du välja Grillska Sundbyberg

Du får en trygg studiemiljö, med bra och engagerade lärare, oavsett om du väljer Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller Ekonomiprogrammet. Du som är elev på restaurang eller bageri är under skoldagen med och tillreder, serverar och äter vällagade rätter i vår elevrestaurang M. Dessutom fick vi högst resultat av alla Stockholms restaurangskolor i den senaste enkätundersökningen från Gymnasieantagningen. Vi är särskilt stolta över positiva omdömen inom följande områden:

  • Stämningen i skolan.
  • Studiero 
  • Flest elever som rekommenderar vår skola.

Grillska Sundbyberg kan erbjuda dig praktik och samarbeten med flera av Stockholms bästa restauranger och bagerier, bland andra Svenska Brasserier, Stureplansgruppen, Grand Hôtel, NK konditori och Niklas Ekstedt. Eleverna får ett unikt kontaktnät som är värdefullt för den framtida karriären.

Hela världen som arbetsplats

Det finns stor brist på arbetskraft inom restaurangbranschen och du som väljer att bli kock, servitör, bagare eller konditor har stora chanser till jobb med hela världen som arbetsplats.

Det praktiska Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet jobbar vi med praktiska moment där du får användning av dina teoretiska kunskaper i praktiken. Under utbildningen fördjupar du dig inom ekonomi, juridik, marknadsföring och socialt entreprenörskap. Du får praktiskt prova på projektledning och företagande. Här har du möjlighet att jobba tillsammans med elever från restaurang och bageri, vilket gör projekten än mer verklighetsnära och spännande.
 

Här känner man sig omhändertagen, trygg och lugn. Skolmaten är bäst!

Elev, Bageriprogrammet årskurs 1